Suomalaistallista Yamahalle ja MotoGP-luokkaan

Zarco siirtyy ensi vuonna varmuudella MotoGP-luokkaan. Ajon opissa ensimmäistä kertaa jo kaudella 2011 käyneen ranskalaisen uusi työnantaja on suurella todennäköisyydellä hänen maanmiehensä Herve Poncharalin johtama Yamahan Tech 3-satelliittitiimi.

Tech 3-tiimin molemmat nykyiset kuljettajat, britti Bradley Smith ja espanjalainen Pol Espargaro siirtyvät kahdeksi seuraavaksi kaudeksi KTM:lle, jonka RC16-pyörän MM-debyytin suorittaa itävaltalaisvalmistajan testikuljettaja Mika Kallio tämän kauden päättävässä Valencian osakilpailussa.

Tech 3 on jo ehtinyt kiinnittää toiseksi uudeksi kuljettajakseen saksalaisen Jonas Folgerin, jolta löytyy niin ikään vauhdikasta taustaa Ajo Motorsportista.

Zarcolla on tosin ollut eräänlainen esisopimus Suzukin kanssa, jonka MotoGP-pyörää hän pääsee testaamaan MM-sarjan kesätauon aikoihin heinäkuussa Japanissa. Lisäksi Zarco ajaa samalla reissulla Endurancen MM-sarjan lengendaarisen Suzukan 8 tunnin kisan.

Zarcon vahvoista Suzuki-kytköksistä huolimatta paikan japanilaisvalmistajan tehdastallissa on ottamassa espanjalainen Alex Rins. Tällä kaudella Zarcon ja kumppaneiden kanssa Moto2-mestarudesta taisteleva Rins on asettanut MotoGP-luokan siirron ehdoksi sen, että hän pääsee suoraan tehdastalliin. Muussa tapauksessa hän jatkaisi vielä vuoden motokakkosissa.

Valentino Rossin Yamaha-tallikaveriksi kausiksi 2017 ja 2018 nousevan espanjalaisen Maverick Vinalesin paikan Suzukilla puolestaan ottaa Ducatilta lähtevä italialainen Andrea Iannone.

Suzukin nykyisistä kuljettajista espanjalainen Aleix Espargaro on hänkin lähtökuopissa kohteluunsa katkeroituneena. Uusi työpaikka löytyy MotoGP-luokasta joko Aprilialta tai Ducatin Pramac-tiimistä.

Sekin on mahdollista, että Espargaron veljeksistä vanhempi vaihtaa kokonaan maisemia ja jatkaa uraansa Superbike-luokan MM-sarjassa mestaripyörä Kawasakin puikoissa.

Uusin numero