Stoner valloitti myös Estorilin

Stoner on voittanut kahdeksan päivän sisään ne kilpailut, jotka hänen kuninkuusluokan meriittilistaltaan nykykalenterista uupuivat, eli Estorilin lisäksi Jerezin.

Stoner sivalsi kauden kolmannen MM-osakilpailun voiton 1,421 sekunnin erolla Yamahan Jorge Lorenzoon. Paalupaikalta kisaan startannut Stoner teki lopullisen ratkaisun vajaat kaksi kierrosta ennen maalia. Siihen iskuun Lorenzo ei enää pystynyt vastaamaan.

– Katsoin ohistuspaikkaa shikaanissa, mutta se olisi ollut riski. Tyydyin suosiolla toiseen sijaan ja olen tyytyväinen, sillä tämä oli muilta osin painajaismainen viikonvaihde, totesi Lorenzo.

Kolmanneksi ajoi Stonerin tallikaveri Dani Pedrosa, joka jäi voittajasta 3,621 sekuntia. Kyseessä oli Pedrosalle jo uran 100:s podiumisijoitus. Kärjessä nähtiin siis jälleen sama trio, joka on hallinnut tapahtumia Qatarin avauskisasta lähtien.

Stoner ei hänkään selvinnyt urakastaan ilman vaikeuksia. Tuttu ongelma vaivasi jälleen.

– Pyörä täristi jälleen. Muutin ajotyyliäni ja onnistuinkin siinä. Löysin sitä kautta riittävän puristuksen kisan loppuun, kertoi Stoner.

Pedrosan osalta kisan alku oli kaikkea muuta kuin lupaava. Rengas ei toipunut.

– Hävisin kärjelle varmaan sekunnin avauskierroksella. Takkiin tuli lisäksi läpi linjan mutkissa, vahvisti Pedrosa.

Myös Pedrosan pyörässä ilmeni vastaavia ongelmia kuin Stonerilla. Tärinä vaivaa ja sitä seikkaa pyritään korjaamaan maanantaina Estorilissa ajettavissa testeissä

Rossi seitsemäs

Neljänneksi ajanut Yamahan satelliittitiimin Andrea Dovizioso hävisi voittajalle jo 13,846 sekuntia. Dovizioso pystyi kuitenkin pitämään tiimikaverinsa, eturivistä matkaan lähteneen Cal Crutchlowin ja Gresinin Honda-tiimin Alvaro Bautistan perässään.

Valentino Rossi oli kisan nopein Ducati-kuljettaja – ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Rossi pisti kauden parastaan seitsemännellä sijalla 26,797 sekuntia kärjestä.

– Tämä oli maksimisuoritus. Olen iloinen siitä, että oikea suunta on löytynyt, mutta toisaalta vihainen siitä, että hukkasimme tämän osalta aikaa kahdessa ensimmäisessä kilpailussa, kommentoi Rossi.

Sarjan seuraava osakilpailu odottaa vuoroaan 20. toukokuuta Le Mansin radalla Ranskassa.