Stoner pohtii uransa jatkoa – jääkö tämä jo viimeiseksi kaudeksi?

Kuninkuusluokan kaksinkertaisen maailmanmestarin Stonerin, 26, luottomies, italialainen Livio Suppo myöntää, että kaikki on mahdollista. Varikoilla velloneet huhut eivät ole tuulesta temmattuja.

– Casey on oma persoonansa ja hän pitää tiukasti kiinni ajatuksistaan ja arvomaailmastaan. En, en tiedä, milloin hän päättää lopettaa uransa, mutta se on kieltämättä ainainen pelkoni, toteaa Stonerin kanssa Ducatilla ja nyt Hondalla tiivistä yhteistyötä tekevä Suppo.  

– Jos he tosiaankin päättävät tehdä jo nyt ratkaisun vetäytymisestä kilparadoilta, niin ymmärrän sen. Minulla on kuitenkin vahva tunne siitä, että tämä ei jää Caseyn viimeiseksi kaudeksi MotoGP-luokassa, jatkaa Suppo.

Suppo spekuloi tilannetta monikossa nostaen kuljettajan rinnalle hänen vaimonsa Adrianan ja perheen esikoislapsen, helmikuussa Sveitsin Lausannessa syntyneen Alessandra ”Ally” Marian.

Perhekeskeisyys on Stonerille äärimmäisen tärkeä asia.

Adriana on kiertänyt jo monet vuodet miehensä rinnalla ympäri maailmaa, mutta nyt tilanne on toinen. Hyvää tiliä tehnyt perheen pää myönsi tuntevansa itsensä yksinäiseksi ja ikävöivänsä Sveitsissä olevia läheisiään jo testikauden aikoihin.

Stoner rakastaa kilvanajoa,
mutta vierastaa GP-sirkusta

 
Suorapuheinen Stoner on jo aiemmin antanut ymmärtää, että hän ei lukeudu niihin kuljettajiin, jotka jatkavat uraansa ainakaan yli kolmekymppisiksi.

– Urani lopettamispäätös saattaa tulla monille yllättäen ja jo varsin nuorena, Stoner vinkkasi talvella.

Tilanne on jo 14-vuotiaana uraansa Eurooppaan ja Englantiin rakentamaan tulleelle Stonerille kaksipiippuinen: hän rakastaa kilvanajoa, mutta vierastaa kaikkea muuta prameaan GP-sirkukseen sinänsä oleellisesti kuuluvaa.

Stonerin nykyinen sopimus umpeutuu Hondan kanssa tänä vuonna. Mielenkiintoiset pestuumarkkinat odottavat nyt päänavausta, sillä myös muiden tehdaskuljettajien, eli Stonerin tallikaverin Dani Pedrosan, Yamahan Jorge Lorenzon ja Ben Spiesin, sekä Ducatin Valentino Rossin ja Nicky Haydenin sopimukset ovat katkolla.

MotoGP-sarja jatkuu tulevana viikonvaihteena Estorilin radalla Portugalissa. Lorenzo voitti kauden avauksen Qatarin Losailissa ja Stoner oli ykkönen viime sunnuntaina Espanjan Jerezissä.

Jerezin valloituksen jälkeen Stonerilla on sarjassa enää yksi rata, jossa hän ei ole kyennyt voittamaan kuninkuusluokan kilpailua. Se rata on Estoril, jonka yllä leijuu Jerezin tavoin sateen uhka.

Casey Stonerin tähänastinen GP-ura pähkinänkuoressa:
Ensimmäinen GP: 2001 Britannian GP (125cc)
Ensimmäinen paalupaikka: 2003 Italian GP (125cc)
Ensimmäinen podium: 2003 Hollannin GP/TT (125cc)
Ensimmäinen voitto: 2003 Valencian GP (125cc)
Maailmanmestaruudet: 2 (MotoGP 2007 ja 2011)
GP-startit: 163 (30/125cc, 31/250cc ja 102/MotoGP)
Paalupaikat: 37 (2/125cc, 2/250cc ja 33/MotoGP)
Podiumsijoitukset: 81 (10/125cc, 10/250cc ja 61/MotoGP)
Voitot: 40 (2/125cc, 5/250cc ja 33/MotoGP)

Uusin numero