Stoner kiireisin kuivalla ja Rossi nopein märällä brittiradalla

MotoGP-luokassa myös tuloslistat muodotuivat täysin kaksijakoiseksi.

Valentino Rossi juhli vielä märällä radalla ykkössijaa, mutta kuivalla Ducatin tutut murheet nousivat jälleen kerran esiin. Rossi jätettiin jälkimmäisessä sessiossa tylysti 11:nneksi jo 2,334 sekuntia kärjestä. Tosin siinäkin harjoituksessa kuljettajat saivat sadekuuron hetkeksi niskaansa.

– Aamun harjoitus kulki todella hyvin. Olen siitä erittäin iloinen, sillä meillä oli täällä vielä viime vuonna suuria vaikeuksia märällä radalla. Haluaisin ajaa kuitenkin vielä ainakin yhden kuivan kelin harjoituksen, sillä siltä osin pyörässä ja ajolinjoissa on vielä muutamia asioita korjattavana. Tiedän, että pystyn kuromaan eroa umpeen myös niissä olosuhteissa. Mutta eipä silti, ei täällä oikeastaan tunnetakaan sellaisia olosuhteita. Täällähän sataa aina, heitti Rossi.

Perjantain ykkönen oli Britannian GP:n voittoa puolustava Casey Stoner, joka tyylitteli Hondallaan lukemat 2.04,791. Stoner tosin kukisti päivän yllätyskakkosen, Yamahan tehdastiimin Ben Speisin vain 34 tuhannesosan turvin.

– Emme kuitenkaan oppineet tänään kovinkaan paljon. Pyrimme hankkimaan märän kelin osalta dataa ensimmäisessä sessiossa, mutta rata kuivui merkittävästi loppua kohden. Tilanne oli iltapäivällä vastaava, kun sadekuuro iski parin kierroksen jälkeen. Pyörää vaivannutta tärinäongelmaa on kuitenkin saatu kuriin, vahvisti Stoner.

Yllätyksellisyyttä nähtiin tuloslistalla myös kolmannen sijan muodossa. Sen korjasi Gresinin tiimin Hondalla talteen Alvaro Bautista 0,204 sekuntia kärjen takana.

Seuraaville sijoille ajoivat Ducatin Nicky Hayden, LCR Hondan Stefan Bradl ja Yamahan satelliittitiimin Andrea Dovizioso.

MM-sarjaa 20 pisteen erolla Stoneriin johtava Yamahan Jorge Lorenzo joutui tyytymään seitsemänteen sijaan. Stoner peittosi Lorenzon 0,697 sekunnilla.

– Ei tämä päivä nyt huonokaan ollut, mutta ei sitä voi luonnehtia kovin hyväksikään. Minulla oli suuria hankaluuksia iltapäivän harjoituksessa kovan tuulen kanssa. En ole löytänyt vielä riittävän hyvää balanssia pyörään, pudotteli Lorenzo.

Ducatin satelliittitiimin Karel Abraham noudattaa lääkäreiden neuvoa ja jättää Britannin osakilpailun ajamatta. Abraham teloi vasenta kättään Katalonian GP:tä seuranneella viikolla Aragonissa ajetuissa testeissä.

Silverstone, Englanti.
MotoGP-luokan 6/18 MM-osakilpailun perjantain harjoitusten parhaat ajat (kahden harjoituksen yhdistetty tuloslista):

  1. Casey Stoner Australia, Repsol Honda Team 2.04,791    
  2. Ben Spies USA, Yamaha Factory Racing + 0,034
  3. Alvaro Bautista Espanja, San Carlo Honda Gresini + 0,204
  4. Nicky Hayden USA, Ducati Team + 0,562
  5. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda + 0,600
  6. Andrea Dovizioso Italia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,657
  7. Jorge Lorenzo Espanja, Yamaha Factory Racing + 0,697
  8. Cal Crutchlow Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,783
  9. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda Team + 1,095
10. Hector Barbera Espanja, Pramac Racing Team Ducati +    1,293
11. Valentino Rossi Italia, Ducati Team + 2,334
12. Randy de Puniet Ranska, Power Electronics Aspar ART    + 3,102
13. Michele Pirro Italia, San Carlo Honda Gresini FTR + 3,744
14. Mattia Pasini Italia, Speed Master ART + 4,184
15. Yonny Hernandez Kolumbia, Avintia Blusens BQR + 4,287

Täydelliset tulokset:
http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2012/GBR/MotoGP/FP2

Uusin numero