Söderberg tyytyväinen MM-avaukseen

Ensimmäinen osakilpailu ajettiin aurinkoisessa, mutta kirpakan kylmässä kelissä maanantaina. Sarjaan kuuluu 11 osakilpailua ja kilpailukausi päättyy Slovakian kisaan syyskuun alkupuolella.

Söderbergin tavoitteena on nousta viiden parhaan joukkoon sarjassa tällä kaudella. Ensimmäinen osakilpailu antoi vahvan alun tälle pyrkimykselle.

Söderbergin valmistautuminen MX3- kauteen alkoi hieman myöhässä helmikuussa sattuneen polvivamman johdosta, mutta noin kolme viikkoa sitten harjoittelu Belgian ja Hollannin radoilla pääsi vauhtiin.

– Kauden alku ei ollut helpoin mahdollinen polvivamman jälkeen myöhäisen kuntoharjoittelun ja Belgian viileän ja lumisen sään vuoksi, mutta kuitenkin ehdimme saamaan paketin hyvin kasaan, sekä mekaanikko että kuski ovat tehneet hyvää työtä, toteaa Söderberg.

Valkenswaardin kisassa MX3- luokan osanottajia oli sen verran runsaasti, että karsinta aika-ajo ajettiin kahdessa ryhmässä. Söderbergin aika oli A-ryhmän kuudenneksi nopein, mikä tiesi puomipaikan valintaa yhdentenätoista.

– Tiesin kuitenkin että aikani riittää kympin sakkiin hyvin ja tavoite oli ajaa fiksu ajo, ja saada hyvä kauden avaus.

Ensimmäinen erä ajettiin aamupäivällä klo 11, jolloin rata oli vielä hieman jäinen ja yksilinjainen.

– Kohtalaisen startin jälkeen ajoin kisan kymmenentenä tiukkaa kisaa Martin Michekiä vastaan, mutta ohituspaikkaa ei löytynyt ja ajoin maaliin kymmenentenä, mikä oli ihan OK, Söderberg kertoo.

Toinen erä puolestaan ajettiin päivän viimeisenä lähtönä, jolloin rata oli MX1 ja MX2:n jäljiltä pehmennyt, mutta kulunut röykkyiseksi. Söderberg otti kuitenkin loistavan lähdön puomilta ollen kuudentena.

– Ajo kulki hyvin ja olin jo hakemassa viidettä sija,  kun ohitustilanteessa meni kaverin kanssa linjat ristiin, ja siinä lippasin ja  menetin  neljä sijaa.  Pyörän kytkinkahva vääntyi hieman ja päätin ajaa turhia riskejä ottamatta kisan loppuun, tuloksena perusvahva suoritus ja 9. sija.

Tästä on hyvä lähteä harjoittelemaan seuraavaan kisaa varten, joka ajetaan Bulgarian Troyanissa 5. toukokuuta.
 

Uusin numero