Sarjos kovassa seurassa Korhosen junailemalla rr-leirillä Espanjassa

Viime viikonlopun RR-leiri keräsi Albaceten radalle Espanjaan yhteensä 24 naista ympäri maailman. Kova taso pääsi yllättämään niin kouluttajat kuin järjestäjätkin.

– Kasasimme tämän leirin kokoon loppupelistä hyvin lyhyellä aikataululla, joten monta kovaa kuskia joutui jäämään pois. Silti näiden tyttöjen vauhti oli jotain uskomatonta, FIM:n naiskomission johtaja Nita Korhonen iloitsi.

Leirille oli saapunut kisakuskeja kymmenestä eri maasta. Suomesta paikalla oli SM Superstock 600-luokan ajaja Jasmin Sarjos, joka koki viikonlopun erittäin onnistuneeksi.

– Oli todella hienoa vihdoin saada naisille tällainen kovatasoinen koulutus. Oli kiva tavata muita naiskuskeja ja vaihtaa kuulumisia heidän kanssaan. Yllätyin, miten helppo käsiteltävä BMW:n S 1000 RR pyörä oli vaikka kyseessä olikin 1000-kuutioinen. Ja kaikkein hienointa oli päästä juttelemaan naislegendojen kanssa. Tämä oli hieno päätös kaudelle, Sarjos iloitsi.

Leiri vilisikin suuria nimiä, sillä kouluttajina toimivat Amerikan nopeimpiin naisiin lukeutuva Shelina Moreda sekä entinen 250-kuutioisten MM-kuski Ismael Bonilla. Lisäksi vieraiksi saapuivat Moto3-luokan MM-sarjan ainoa naiskuljettaja Ana Carrasco, Espanjan kovatasoisen CEV-sarjan Moto3-luokan osakilpailuvoittaja Maria Herrera, Guinnesin maailmanennätysnainen Maria Costello sekä Katja Poensgen, maailman ainoa nainen, joka on ajanut MM-pisteille 250-kuutioisten luokassa.

– Tämä leiri todisti, että olemme selvästi oikeilla jäljillä, kun panostamme naisten ratamoottoripyöräilyyn, Korhonen iloitsi.

Tavoitteena onkin nyt selvittää mahdollisuudet naisten omaan kansainväliseen sarjaan.

– Haluan kuitenkin edetä askel kerrallaan varmistaen, että pohjatyö on tehty kunnolla, ennen kuin lanseeraamme varsinaista naisten sarjaa. Kysyin näiltä tytöiltä, kuinka moni heistä voisi realistisesti tulla Eurooppaan kisaamaan muutamaan osakilpailuun ja 19 kättä nousi ylös. Joten se jo todistaa jotain, Korhonen riemuitsee.

Sekä BMW että Espanjan Moottoriliitto ilmaisivat viikonlopun aikana halunsa jatkaa yhteistyötä naisten koulutuksessa.
 

Uusin numero