Salstola hakee kolmatta Suomen mestaruuttaan

Viime vuonna supermoton Suomen mestaruuden ja Viron sarjasta hopeaa kuitannut Sami Salstola lähtee täydentämään kattavaa mitalikokoelmaansa, kun supermoton SM-kausi polkaistaan sunnuntaina käyntiin Viron Tabasalu kardiradalta.

– Mestaruus ei todellakaan tullut helpolla viime vuonna ja Virosta hopea ei miellyttänyt, joten vielä on nälkää tehdä hyviä tuloksia! Salstola tiivistää uuden kilpakauden suunnitelmansa.

Miehen valmistautuminen on sujunut perinteisellä tavalla.

– Talvi on ollut taas lyhyt ja kiireinen. Tähkätien Master Yoda ja opetuslapset ovat taas tehneet jäätävän määrän työtunteja kaksitahti TM:n ympärillä, joten nyt on kaikki paine itse kuskin harteilla, että miten se pyörä kulkee!

Salstola on ollut Virossa valmistautumassa uuteen kauteen sunnuntaista lähtien.

– Ollaan päästy tosi hienoissa keleissä treenaamaan ja testaamaan uusia juttuja tulevalle kaudelle. Keskiviikkona saapui iso ryhmä muita suomalaisia kuskeja, joten on päästy myös porukalla vetämään.

Supermotossa kisataan tulevalla kaudella kolmessa eri luokassa. Kuva: Jyrki Viitanen

Salstola ennakoi viisi osakilpailua käsittävän SM-sarjan tulevan olemaan jälleen hyvin tiukka ja näyttävä.

– Helppoa ei tule olemaan mestaruuden saavuttaminen, sillä vastassa on muun muassa Patrick Pals ja Eero Madisson, jotka ajavat EM-kilpailuja ja ovat olleet jo viikkoja Italiassa ja Espanjassa harjoittelemassa sekä kisaamassa. Moni muu kuljettaja on varmasti vahvoilla. Esimerkiksi erittäin kokenut sekä taidokas kuljettaja Ari Åsted on varmasti yksi mestariehdokkaista. Ei voi myöskään unohtaa Sami Uutelaa, Antti Soitialaa sekä Otto Lappalaista, joka on osoittanut todella hyviä otteita täällä Viron leirillä.

Kaudeksi 2018 on luvassa myös uudistuksia, kun SM-arvoisen S1 ja Suomen Cupin luokan Openin lisäksi mukana on nyt pelkästään asfaltilla ajettava S4-luokka. Luokan myötä mukaan on saatu myös ratamoottoripyöräilyn puolen kuljettajia.

– Uusi S4-luokka vaikuttaa mielenkiintoiselta ja ollaankin saatu tänne leirille uutta verta, sillä Patrik Pulkkinen on tullut näyttämään miten polvi lyödään maahan ja pöllyttänyt meitä jalka maassa ajajia ihan 10-0. Joten näen kyllä, että tämä uusi luokka on erittäin hyvä piristys tälle lajille Suomessa!

Supermoton SM-kausi käynnistyy Virosta tulevana sunnuntaina ja viisi osakilpailua käsittävä kausi saadaan päätökseen 4.8. Imatralla.

Kauden avauksen liveseuranta

Sami Salstolan saavutukset supermotossa

2 EM-pronssia
Junioreiden EM-hopea
Italian S2-luokan pronssi
2 Suomen mestaruutta
1 SM-pronssi
3 Viron mestaruutta
1 Viron sarjan hopea

Uusin numero