Salonen koki kovia Saksassa


Pikkuluokassa 250-kuutioista nelitahtista TM:ää kuljettanut Salonen johti vetisissä olosuhteissa ajettua kuraista ja liukasta kilpailua pitkään, mutta kisan loppupuolella hänelle tuli ylimääräistä ohjelmaa, mikä vei aikaa minuuttikaupalla. Niinpä Salonen putosi yleiskilpailussa ja myös 1-luokassa kuudennelle sijalle.

– Johdin kisaa noin minuutin keulalla, kunnes ohitin yhtä kuskia kierroksella ja ajauduin puhtaalta ajolinjalta sivuun ja osuin chikaania päin. Siinä vääntyi ohjaus pieleen, mutta jatkoin silti vielä kärjessä, vaikka vaikeaahan se ajaminen oli kun ei meinannut radan leveys riittää. Myöhemmin ajauduin sitten erään pikku hyppyrin jälkeen ulos ja suoraan puuta päin. Nyt puuttuu yksi alahammas, rintaan sattuu ja käsi on kipeä, mutta sain sentään köröteltyä maaliin, kotimatkalta tavoitettu Salonen kertoo.
 

Kilpailun voitti pitkään kakkosena ajanut Tsekin Josef Kulhavy. Myös muut palkintopallisijat menivät sarjan vakioähdille, isäntämaan Mike Hartmannille ja Dennis Schröterille. Takavuosina suomalaisten hallitsemassa

Saksan cross country -sarjassa ei tänä vuonna ainakaan toistaiseksi ole ollut muita suomalaisia mukana.
 

Uusin numero