Salmisen ja Seistolan tiimikaveri Dietrich jättää MM-sarjan kesken

CH Racing vahvisti tänään, että sopimus E1-luokassa kilpailleen Dietrichin, 24, kanssa on päättynyt yhteisymmärryksessä.

Henkilökohtaiset syyt
ratkaisun taustalla

Marraskuusta lähtien Italiassa ja Espanjassa harjoitellut Dietrich kertoo, että hänen on jätettävä moottoriurheilu vielä määräämättömäksi ajaksi keskittyäkseen henkilökohtaisiin asioihin kotipuolessaan USA:ssa.

Motocrosstaustan omaava Dietrich ei lähde julkisesti ruotimaan kyseisiä asioita. Sen Dietrich tosin haluaa täsmentää, että hänen päätöksensä ei johdu tiimistä, pyörästä eikä toisaalta asumisesta Italiassa.

– Kaikki täällä Italiassa osoitti sen, ettei minulle olisi voinut tarjoutua parempaa mahdollisuutta menestykseen. Nautin elämästä Italiassa ja pidin tiimistä sekä pyörästä. Myös tiimikaverini ovat olleet urani parhaat, Dietrich viittaa Salmisen ja Seistolan lisäksi italialaiseen Alex Salviniin ja ranskalaiseen Romain Dumontieriin.

Dietrich kertoo, että hänen on nyt asetettava painoarvo muille asioille. Paluu moottoriurheiluun on mahdollista vasta silloin, kun hän pystyy keskittymään siihen sataprosenttisesti niin henkisesti kuin fyysisestikin.

– Olen erittäin pahoillani Rickyn puolesta, sillä hän teki parhaansa. Me kaikki Husqvarnalla uskomme, että hänellä riittää lahjoja ja taitoa menestykseen myös enduron MM-sarjassa. Hänen pitää kuitenkin pystyä keskittymään täysillä tekemiseen saavuttaakseen ne tulokset, jotka hän ansaitsee. Toivon, että Ricky vielä palaa, toteaa Husqvarnan kilpailutoimintaa koordinoiva Martino Bianchi.

Vaikea alkukausi

Dietrich ehti ajaa lyhyeksi jääneellä visiitillään Chilen ja Argentiinan MM-osakilpailut, joiden jälkeen hän oli E1-luokassa 11:s pistein 21.

Dietrich ylsi parhaimmillaan kahdeksanneksi Argentiinan osakilpailun avauspäivänä San Juanissa.

KTM:n ranskalaiskuljettaja Antoine Meo johtaa luokkaa maksimipistein Espanjaan tultaessa. Hänen tiimikaverinsa Remes on pisteissä viidentenä, Seistola kahdeksantena ja TM:llä kilpaileva Antti Hellsten 13:ntena.
 

Uusin numero