Salminen odottaa jännityksellä uuden pyörän tulikastetta

[4049]BMW:n ja Husqvarnan yhteistyön tuloksena syntynyt enduro 2-luokan pyörä saa kuitenkin kilpailullisen tulikasteensa jo tulevana lauantaina ja sunnuntaina, kun odotettu uutukainen valjastetaan Salmisen käskytettäväksi Espanjan mestaruussarjan merkeissä Peroxassa.
Seitsenkertainen maailmanmestari myöntää, että ilmassa väreilee jännitystä.

– Edessä on iso viikonloppu ja hyvinkin jännittävä tilanne. Kiirettä on pitänyt ja olemme tehneet pyörän kanssa paljon lyhyessä ajassa. Sitä on testattu, väännetty ja käännetty, mutta pitää muistaa, että sillä ei ole ajettu kilpaa vielä metriäkään. Vasta kisatilanne näyttää, missä todellisuudessa mennään, painottaa Salminen.

”Hyvä tunne ei takaa nopeutta”

Uuden pyörän tekniikka tulee BMW:ltä ja runko Husqvarnalta.
– Kärjistettynä voisi todeta, että siinä ei ole mitään samaa kuin vanhassa pyörässä. Se on muuttunut kauttaaltaan aiempaan BMW:hen verrattuna. Kaikki on uutta, mitä koneen ympärillä on tapahtunut. Ja onhan tuo konekin nyt eri asennossa, kertoo Salminen.

Salmisen mukaan pyörä on tuntunut erilaista takajousitusta myöten hyvältä testeissä.
– Hyvä tunne ei kuitenkaan aina merkitse vielä nopeutta. Ne asiat eivät kulje välttämättä käsi kädessä.

Espanjan sarjan kaksipäiväinen kisa osuu uuden pyörän osalta enemmän kuin nappiin Italiassa ajettavaan kauden kolmanteen MM-osakilpailuviikonvaihteeseen valmistauduttaessa.
– Olisihan se melkoista lottoa, jos kaikki toimisi täydellisesti jo Espanjassa. Nyt meillä jää vielä aikaa paikkailla mahdollisia ongelmia ennen Italian MM:ää, muistuttaa Salminen.

Yhdeksän kisapäivää kattavasta Espanjan mestaruussarjasta on takana neljä ensimmäistä. KTM:llä kilpaileva Ivan Cervantes johtaa 2-luokkaa ja samalla myös kokonaiskilpailua maksimipistein.
Salminen on ollut puolestaan luokassaan kaikissa osakilpailuissa toisena. Salmisen pisteet riittävät myös kokonaiskisassa kakkossijaan.
– Kyllähän tällä kertaa ajatukset ja odotukset ovat ehdottomasti enemmän pyörässä, kuin varsinaisessa kisassa, tähdentää Salminen.

Tarkkala jatkoi testaamista Saksassa

Tarkkala ajoi Espanjan mestaruussarjan kolme ensimmäistä osakilpailua, mutta sen jälkeen hän on keskittynyt MM:ään, sekä uuden pyörän testi- ja kehitystyöhön.

Tämä työ jatkui Tarkkalan osalta keskiviikkona Saksan Rosenheimissa.
– Saksassa ajetuissa testeissä panostettiin lähinnä takaiskareihin, kertoo Tarkkala.
Uutta BMW-Husqvarna -pyörää ei ole nähty vielä Suomen maaperällä. Tuokin tilanne korjaantuu pikapuoliin.
– Saamme pyörät Italian MM-osakilpailun jälkeen Suomeen, vahvistaa Tarkkala.

Uusin numero