Salmelan huippuvauhti suli tekniikkamurheisiin

Rico Salmela esitti ESBK-sarjan Moto4-luokan aika-ajoissa todellista huippuvauhtia, mutta kilpailuissa kohtaloksi tuli tekniikkamurheet.

Barcelonan kisaviikonlopun vapaat harjoitukset alkoivat mukavasti ja kello alkoi tykätä, kun hierottiin säätöjä ja kuskia kohdilleen. Lauantaina aika-ajossa tuloksena oli neljäs sija. 0,3 sekunnin erolla kärkeen. Se oli ensimmäinen kerta, kun Salmelan kyyti alkoi riittää Espanjan Moto4-sarjassa jo podiumille.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä pyörään tuli jotain vikaa gridillä. Tiimi sai parsittua laitteet käyntikuntoon ja Salmela lähti kisaan varikolta muiden perään. Lähettäjä päästi hänet radalle liian myöhään niin suomalaiskuski jäi vielä turva-auton taakse. Parin mutkan jälkeen turva-auto päästi ohitse ja takaa-ajo sai alkaa. Kisan aikana Salmela sai noustua 12. sijalle 28 kuljettajan joukossa, joka oli tilanteeseen nähden todella hyvin.

Sunnuntai Warm upissa Salmela pääsi vain puoli kierrosta ennen kuin vehkeet levisivät radalle. Gridille menokierroksella laitteet hyytyivät radalle ja kilpailu oli siinä.

Positiivinen asia viikonlopussa on että ajaminen on kehittynyt joka osa-alueella roimasti ja kunhan vehkeet rokkaa niin kello tykkää. Eteenpäin mennään ja tuloksia voi odottaa, kunhan tekniikka saadaan jälleen luotettavaksi.