Ruotsalainen voittoon ATV-motocrossin SM-avauksessa

Kimi Koskinen osoitti puolestaan soolopyörien MX-liigan neljännessä osakilpailussa, ettei luokkanousu aina tarkoita suuria haasteita. Sipoon Moottorikerhon juniori otti heti ensimmäisessä MXC/B-luokan kilpailussaan voiton.

Koskisen ohella muita luokkavoittajia 24MX MX-liigan junioripäivässä olivat MX65-luokassa Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio ja MXC/C-luokassa Jalasjärven Moottorikerho/UA:n Jere Harju. MX-liigan ulkopuolisista luokista MXC/A:n voitti Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen.

Ruotsalainen varmin

Lasse Ruotsalainen oli varmin ja vähintäänkin joukon toiseksi nopein, kun ATV-motocrossin kausi käynnistyi lauantaina Iisalmen saviradalla. Ruotsalainen voitti avauserän ja oli toisessa kakkonen, mikä tiesi yhteistulosten voittoa.

Ruotsalainen kävi kummassakin erässä todella yleisöä viihdyttävää kamppailua Kauhajoen Moottorikelkkailijoiden Olli Koskelan kanssa. Koskela voitti kakkoserän, mutta myös johti pitkään avauserää. Maasta irronnut iso kivi kuitenkin pompautti Koskelan pyörän ketjut pois paikoiltaan ja hajotti samalla ketjunohjaimen, joten miehen erä jäi kesken.

– Kakkoserä oli todella tiukka ja meillä oli Koskelan kanssa hyvää vääntöä. Koitin monta kertaa ohi, mutten vain löytänyt linjaa ja tilaisuutta. Kausi käynnistyi kuitenkin erittäin hyvin ja olen tavoitteessani, eli Suomen mestaruusvauhdissa, tyytyväinen Ruotsalainen kertoi.

Kolmanneksi ajoi Koskelan seuratoveri Jani Tanhuanpää, joka ei myöskään välttynyt ongelmilta. Lähes kärkikaksikon vauhtia kummassakin erässä ajaneen Tanhuanpään pyörästä irtosi moottorin huohotinletku ensimmäisen erän lopulla ja putosi satula toisen erän alussa, mutta mies ajoi kummatkin erät maaliin ollen toinen ja kolmas.

Samoissa erissä ajetuissa veteraanien Suomen Cup -avauksessa voiton otti Vantaan MK:n Jani Saarinen. Toinen oli Quad Racing Finlandin Jouni Tägtström ja kolmas Heinolan MK:n Teemu Savolainen.

Raino palasi voittajaksi

65-kuutioisten pyörien MX65-luokan ykkösestä ei ollut epäselvyyttä. Sampo Rainio jatkoi voittokulkuaan ja kellotti jo aamulla vesisateessa aika-ajossa kymmenen sekuntia nopeamman kierrosajan kuin kukaan muu.

Hyvinkään Moottorikerhon kuljettajan kauden täydellinen voittosarja meni edellisessä osakilpailussa poikki, kun hän sai sääntörikkomuksesta kymmenen sijan heikennyksen avauserän sijoitukseensa. Ajamalla Rainio on kuitenkin ollut ensimmäisenä ruutulipulla kauden kaikissa erissä.

– Sain kummassakin erässä hyvän startin ja ajoin vain omaa ajoani varmasti maaliin. Toisessa erässä satoi vettä ja mönkijät olivat sutineet ajolinjat ”pois”, joten oli hiukan liukasti. Minulla meni kuitenkin siis todella hyvin, Rainio iloitsi.

MX65-luokan kakkospaikan otti Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Miro Varjonen, joka voitti edellisen osakilpailun. Kolmanneksi ajoi Tampereen Motocrossin Jasper Haavisto.

Isäntäseura Ylä-Savon Moottorikerhon (Y-SMK) Eemeli Lappalainen jäi tällä kertaa ilman sarjapisteitä.

Koskinen vauhdissa

85-kuutioisten kaksitahtisten ja 150-kuutioisten nelitahtisten alimmalla sarjatasolla, eli MXC/C:ssä uransa ensimmäisen voiton otti Jere Harju. Hyvinkään MK:n Tobias Koukku oli kakkonen ja Kuopion MK:n Nuutti Hakoluoto kolmonen.

– Tämä oli selvästi kauden paras päiväni. Toinen erä oli vielä ensimmäistäkin parempi. Minulle oli tärkeää, että onnistuin vihdoin kunnolla myös tässä luokassa, kun viime vuonna ajoin MX65-liigassa kolmanneksi. Olen ottanut paineita tuloksista, Harju kuvaili.

Y-SMK:n Aate Kettunen oli yhteistulosten kymmenes. Veikka Katainen ja Lauri Hukkanen eivät yltäneet pisteille.

MXC/B-luokka ajoi yhdessä alle 15-vuotiaiden ykkösluokan, eli MXC/A:n kanssa. Kimi Koskinen vaihtoi vasta tälle kaudelle 85-kuutioiseen ja nousi nopeasti MXC/C-luokasta MXC/B-tasolle. Nyt Koskinen teki MXC/B-tulokkaana vakuuttavaa jälkeä, sillä hän voitti kummatkin erät luokassaan ja oli kahden luokan yhteistuloksissa erien kolmas ja neljäs.

– Johdin ensimmäistä erää, mutta toinen starttini ei ollut niin hyvä. Olen ajanut EM-sarjaa, mikä on tuonut uskallusta ja kokemusta. Se varmaan auttaa siinä, ettei minua jännittänyt liiemmin, vaikka olinkin minulle uudessa luokassa ja kovien kuskien joukossa, Koskinen pohti.

MXC/B-luokan toiseksi ajoi Salpausselän MK:n Leevi Timonen ennen Mäntsälän MK:n Kristian Aatsinkia.

MX-liigan ulkopuolisessa MXC/A-luokassa Matias Vesterinen ja Kevin Ragnell ajoivat kumpikin erävoiton ja -kakkossijan, mutta Vesterisen kakkoserän ykköstila toi Imatran MK:n juniorille kokonaisvoiton. Jalasjärven MK/UA:n Ragnell oli kakkonen ja Jämsän Seudun Moottorikerhon Pyry Juupaluoma kolmas.

– Toinen starttini oli parempi ja pääsin heti kärkeen. Ragnell antoi kuitenkin koko ajan painetta, eikä minulla ollut missään vaiheessa varaa löysätä, Vesterinen kuvaili.

Y-SMK:n Santeri Keränen kaatui ja keskeytti aivan ensimmäisen lopussa. Toisessa erässä hän oli MXC/A-luokassa neljäs, mikä toi yhteistulosten nelospaikan.

24MX MX-liiga jatkuu isojen pyörien osalta samalla Iisalmen Parkatin Moottoriurheilukeskuksen radalla sunnuntaina. Päivään mahtuu myös sivuvaunujen SM-sarjan avausosakilpailu. Kilpaileminen käynnistyy kello 12:00.

Tulokset:
ATV SM:

1. Lasse Ruotsalainen, 47p.
2. Jani Tanhuanpää, 42p.
3. Valtteri Vainionpää, 38p.
4. Olli Koskela, 34p.
5. Perttu Hakala, 34p.

ATV veteraanit Suomen Cup:
1. Jani Saarinen, 50p.
2. Jouni Tägtström, 44p.
3. Teemu Savolainen, 40p.
4. Veli-Pekka Rissanen, 36p.
5. Antti Rask, 16p.

MX65:
1. Sampo Rainio, 50p.
2. Miro Varjonen, 44p.
3. Jasper Haavisto, 34p.
4. Kaapo Kalatie, 34p.
5. Jimi Laitinen, 34p.

MXC/C:
1. Jere Harju, 47p.
2. Tobias Koukku, 45p.
3. Nuutti Hakoluoto, 37p.
4. Timi Nyman, 36p.
5. Arttu Laukkanen, 34p.

MXC/B:
1. Kimi Koskinen, 50p.
2. Leevi Timonen, 40p.
3. Kristian Aatsinki, 38p.
4. Aapo Lukkarinen, 34p.
5. Otto Jousa, 33p.

MXC/A:
1. Matias Vesterinen, 47p.
2. Kevin Ragnell, 47p.
3. Pyry Juupaluoma, 40p.
4. Santeri Keränen, 31p.
5. Niklas Lammi, 31p.

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1153016
 

Uusin numero