RR-legenda uumoilee vallanvaihtoa Yamahalla: ”Maverick Vinalesin pitäisi lyödä Valentino Rossi oikeastaan joka kilpailussa”

Kahden Yamaha-vuotensa aikana 23-vuotias Vinales on ottanut neljä voittoa ja kuusi paalupaikkaa. 2017 Vinales löi Rossin MM-sarjassa 22 pisteellä, mutta viime kaudella Tohtori nokitti nuoren espanjalaisen viidellä pisteellä.

Kolminkertainen 500-kuutioisten maailmanmestari Rainey ajoi tittelinsä juuri Yamahalla 1990-1992. Hänen mukaansa Vinales ei ole vielä täyttänyt odotuksia, joita häneen ladattiin Yamaha-siirron jälkeen.

“Uskon yhä, että jos Yamaha toimittaa hänelle kilpailukykyisen kaluston, Vinales on tulevan kauden iso mestariehdokas. Mutta rehellisesti sanottuna hän ei ole toistaiseksi ihan täyttänyt odotuksiani Yamahalla, oletin hänen olevan tasaisempi”, Rainey sanoo.

”Se kuitenkin kertoo siitä, että Vinales on yhä nuori ja oppii vielä paljon. Kuljettaja on valmis menestymään vasta, kun alla on riittävän paljon kovia vahvistavia vuosia. Maverick on luontaisesti hyvin nopea ja myös itsevarma silloin, kun asiat menevät hyvin. Jos pyörän säädöt eivät ole kunnossa ja hän joutuu pakottamaan pyörää asioihin, joiden kanssa hän ei ole sinut, silloin alkavat vaikeudet”, Rainey sanoo.

Rainey vertaakin Vinalesin ja tallikaveri Rossin kokemuseroon.

”Juuri tässä se ero tulee. Rossi on erittäin hyvä siinä, että hän pystyy keksimään ratkaisut ja ajamaan kovaa, vaikka pyörä ei olisikaan hyvissä säädöissä. Nyt Maverickin olisi kuitenkin jo oltava valmis. Hänen pitäisi alkaa voittamaan Rossi oikeastaan jokaisessa kilpailussa.”

Viime kaudella Vinalesilla oli isoja vaikeuksia starttien ja kilpailujen avauskierrosten kanssa. Hän jäi monesti jo kättelyssä kauas kärjestä ja vaikka vauhti paranikin, oli ero kärkeen jo liian iso.

”On totta, että hän oli viime kaudella heikko kilpailujen alussa. Ensimmäiset viisi kierrosta ovat kuitenkin kilpailun tärkein osa. Siinä hänen on pystyttävä parantamaan, ja kisojen alussa on kyse juuri kokemuksesta. Jos hän pystyy parantamaan alkukierroksiaan, hän on iso uhka muille ja valmis taistelemaan mestaruudesta”, Rainey uskoo.
 

Uusin numero