Rouhiainen Slovenian MM:ään

Pari viikkoa sitten Turussa ajettu Supercrossin SM-osakilpailu toimi Rouhiaisen osalta kenraaliharjoituksena.

– Olin Turussa finaalin kuudes, joka oli varsin positiivinen yllätys sillä odotukset eivät olleet noin korkealla. Aika-ajo oli kokeilua ja totuttelua, jonka avulla pääsin SX-rytmiin kiinni.  Alkuerässä pystyin varmalla ajolla etenemään suoraan finaaliin, jossa sitten onnistuin tekemään virheettömän suorituksen ja olin kuudes, Rouhiainen kuvaili.

– Supercrossissa ei ole varaa virheisiin, koska radalla lentää heti nutulleen. Treeneissä radan pattisuora tuntui vaikealta, mutta kisassa se oli itselleni paras ohituspaikka jossa kiilasin monen kilpakumppanin edelle.

Turussa oli hyvin edustettuna kotimaan MX-kärkikaarti, sillä voittoon ajoi MM-sarjaa tahkoava Harri Kullas. Viime vuoden MX1-luokan suomenmestari Toni Eriksson oli toinen, ja hänen perässään tulivat Riku Viljakainen, Miika Oinonen ja Teemu Lehtinen.

– Fyysisesti supercross on haastavampaa kuin perinteinen crossi, radalla on isoja hyppyjä ja tarkasti rytmitettäviä suoria. Turussa oli kovaan saveen tehty vaikea rata, mutta se palveli hyvin valmistautumista tähän Slovenian kisaan.

Tällä erää Rouhiaisen ulkomaankomennus on kestoltaan lyhyt, tarkoitus on ainoastaan osallistua sunnuntain kilpailuun.

– Kotipuolessa on treenattu, ja Sloveniaan matkustetaan suoraan kisaan.  Sieltä haetaan hyviä sijoituksia, sillä MM-sarjaan on syytä asennoitua  aina yksi kilpailu kerrallaan. MM-pisteitä haetaan, ja sitä kautta hyvä fiilistä Vantaalle jossa ajetaan viikon kuluttua MX1-luokan SM-pisteistä. Pääpaino kotimaassa ja MX1:ssä, jossa tällä hetkellä olen SM-pisteissä toisena, Rouhiainen päätti.
 

Uusin numero