Roosille uran ensimmäinen voitto SM-motocrossissa

Hyvinkään Moottorikerhon Kim Savaste nousi puolestaan MX2-luokassa ensimmäistä kertaa SM-sarjan johtoon. Sipoon Moottorikerhon Emil Weckman juhli tuttuun tapaan alle 15-vuotiaiden SM-sarjassa.

Joni Roos epäonnistui MX1-luokan ensimmäisen erän startissaan ollen kymmenennen sijan heikommalla puolella. Hän nousi kuitenkin erän aikana hyvällä ajolla neljänneksi, mutta toisessa erässä viime kauden SM-pronssimitalisti vasta olikin elementissään. Roos otti startin nimiinsä ja johti koko ajan ruutulipulle saakka. Kyseessä oli Roosin ensimmäinen erä- ja osakilpailuvoitto SM-tasolla.

– On huikea fiilis. Olen tiennyt koko ajan, että voin voittaa, kunhan vain onnistun startissa. En ole ollut tänä vuonna vielä kertaakaan viiden kärjessä lähdössä ennen tämän päivän kakkoserää, Roos kertasi.

– Ei ollut mitenkään ihmeellistä ajaa keulilla, sillä olen johtanut ja voittanut pienempiä kisoja. Pystyin pitämään hyvän rytmin päällä eikä edes vesisateen liukkaaksi kastelema radan saviosuus tuottanut liikaa haasteita.

MX1-luokan yhteistulosten toiseksi ajoi virolainen Erki Kahro ja kolmanneksi Tampere Motocrossin (TamMC) Teemu Keljo.

Keljo johtaa SM-sarjaa ennen Hyvinkään Moottorikerhon (HyMK) Aki Mannista ja Roosia.

Pienemmässä MX2-luokassa osakilpailun ykkönen oli Kim Savaste, joka voitti avauserän ja oli toisessa kakkonen. Samalla 16-vuotias nousi ensimmäistä kertaa urallaan SM-sarjan kärkeen. Savasteen urakkaa helpotti se, että avauserässä ensimmäisenä maaliin ajanut Jere Haavisto sai kymmenen sijan rangaistuksen sääntörikkomuksesta. TamMC:n kuljettaja oli yksi useasta, joka ei noudattanut niin sanottua ensiapulippua.

– Olin avauserässä ensimmäisessä mutkassa ykkösenä, mutta pyöräni perä lähti alta ja olin kaatua. Sitten ajoin pitkään kolmantena, kunnes onnistuin nousemaan toiseksi. Haaviston rangaistus toi lopulta erävoiton. Olin kärjessä kakkosstartissakin, ja ajoin lopulta toiseksi. Kun vesisade alkoi, otin vain varmasti, Savaste selvitti.

Yhteistulosten toinen oli isäntäseura Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen ja kolmas Espoon Moottorikerhon (EMK) Emil Silander. Kakkoserän voittanut Haavisto oli yhteistuloksissa neljäs.

Savasteen perässä SM-sarjan kakkosena on Matikainen ja kolmantena Orimattilan-osakilpailun väliin jättänyt EMK:n Jami Numminen.

Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokassa Emil Weckman jatkoi voittokulkuaan. Weckman oli ykkönen kummassakin erässä ja hän on voittanut kauden kaikki kuusi starttia. Orimattilassa toiseksi ajoi HyMK:n Miro Niemi ja kolmanneksi Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskinen.

Weckman johtaa SM-sarjaa maksimipistein. Toisena on Kouvola MC:n Mauno Nieminen ja kolmantena Niemi.

Motonet SM-Motocrossin kausi jatkuu neljännellä osakilpailulla Karkkilassa 16.-17. heinäkuuta.

Täydelliset tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/1291649

Teksti ja kuva: SM-Motocross tiedotus

Uusin numero