Rico Salmelalla kärkivauhtia ja kolarointeja Jerezissä

Rico Salmela ajoi tutulla Jerezin radalla aika-ajossa huippusuorituksen sijoittuen neljänneksi. Kisalähdöissäkin suomalainen pääsi kärkivauhtiin, mutta pistepussin karttumista heikensi kilpakumppaneiden aiheuttamat kolaroinnit.

Jerezin rata on nuorelle suomalaiselle tuttu aiemmista luokista, joten ajolinjojen opetteluun ei kulunut aikaa, vaan hyvä vauhti löytyi heti harjoituksissa. Kun kahden aika-ajoryhmän tulokset yhdistettiin, oli Salmelan tuloksena lähtöruudukon nelosruutu. Aragonin kisan vakavan onnettomuuden jälkeen kilpailun osallistujamäärää vähennettiin, ja 50 kuljettajasta pääsi aiemman 40 sijaan vain 30 suoraan kisaan. Aika-ajojen jälkeen loput kuljettajat ajoivat vielä ”last change” -erän, josta kaksi parasta kelpuutettiin kisaan, joten kaiken kaikkiaan kilpailuun otettiin mukaan 32 kuljettajaa.

Ensimmäisessä kilpailussa Rico Salmelan lähtö onnnistui hyvin ja suomalainen ajoi kärkiryhmässä lähes koko kisan ajan. Kova kamppailu muutamien kilpakumppanien kanssa johti siihen, että lopussa kärki pääsi karkaamaan muutaman sekunnin päähän. Maalissa Salmela oli hienosti kuudentena.

Toisen kilpailun käsikirjoitus noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Salmela otti jälleen hyvän startin ja oli kärkiryhmässä, kunnes kilpakumppani ajoi kylkeen ja Salmelan linja meni leveäksi. Hän sai kuitenkin pelastettua tilanteen ja pääsi jatkamaan sijalla 15. Kilpailu oli edelleen tiukkaa ja kun seuraava kilpakumppani kaatui radan kakkosmutkassa eteen, ei Salmela enää ehtinyt väistää, joten kilpailu päättyi siihen.

Sarjan yhteispisteissä Salmela on Jerezin jälkeen 42 pisteellään 13. sijalla. Sekä edessä että takana lähimmät kilpailijat ovat vain yhden pisteen päässä, joten jokainen piste seuraavista kilpailuista on tärkeä. European Talent Cupissa on nyt edessä pitkä tauko, sillä seuraava osakilpailu ajetaan vasta marraskuussa Valenciassa.

Ensi viikolla Rico Salmela kilpailee Minisupermoto Stock -luokassa Supermoton Imatran SM-osakilpailun yhteydessä, ja toivottaa kaikki tervetulleiksi paikalle kannustamaan.