Rico Salmela toiseksi Hollannissa

Vuoden 2016 Hollannin minimotosarjan hopeamitalisti Rico Salmela matkusti viikonlopuksi Hollantiin testaamaan Ohvale Cup -pyörää ja säätämään sitä itselle sopivaksi.

– No siellähän oli samaan aikaan Belgian mestaruussarjan kilpailut lähellä. Meiltä kysyttiin, että olisiko kiinnostusta mennä sinne ajamaan Junior GP Ohvale 110cc -pyörällä. Totta kai mennään, jos kerran pääsee kilpaa ajamaan, toteaa Ricon isä Tero Salmela.

Rico pääsi melko pian taas jyvälle ajamisesta ja kello alkoi tykätä. Treeneissä ja aika-ajossa suomalainen tykitti pohja-ajan.

– Ensimmäisessä kisassa oli vähän sekaannusta lähdössä ja startti epäonnistui totaalisesti. Sitten alkoi kiriminen kärkeä kiinni viidenneltä sijalta. Pääsin nousemaan toiseksi, kun aika loppui kesken, Rico kertaa.

Nuorukaisen toinen lähtö sujui jo paremmin ja hän putosi vain yhden sijan.

– Koko kisa oli tiukkaa vääntöä kärjessä. Välillä vähän katteet kolisi toisia vasten, kun koitettiin kuka tulee mutkasta ekana ulos. Tässäkin erässä sijoituin toiseksi, iloitsee Salmela, joka saavutti yhteistulosten toisen sijan.

– Ei huono viikonvaihde ollenkaan näin testireissuksi uudella laitteella. Ensi viikonloppuna alkaa sitten Hollannin mestaruussarja Lelystadissa. Nyt tullaan käymään koulussa välillä, Rico päättää.

Uusin numero