Red Bull KTM ja Aki Ajo jatkavat yhteistyötä – viiden vuoden jatkosopimus

Aki Ajo, Pit Beirer ja Jens Hainbach

Red Bull KTM Ajon Moto2- ja Moto3-tiimit ovat saavuttaneet tähän mennessä 60 GP-voittoa ja kaksi Moto3-luokan maailmanmestaruutta. Yhteistyö KTM:n ja Ajon välillä jatkuu jo kymmenettä vuotta, ja osapuolet allekirjoittivat juuri viiden vuoden jatkosopimuksen.

Yhteistyö Aki Ajon (52) ja KTM:n välillä alkoi loistavasti, kun heti ensimmäisellä kaudella (2012) tiimin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese voitti kaikkien aikojen ensimmäisen Moto3-luokan maailmanmestaruuden. Neljä vuotta myöhemmin samassa luokassa mestaruuteen ylsi eteläafrikkalaiskuljettaja Brad Binder. Tällä kaudella KTM:n MotoGP-tehdastiimissä kilpaileva Binder on vain yksi esimerkki kuljettajasta, joka on Aki Ajon Moto3- ja Moto2-tiimien kautta ponnistanut aivan ratamoottoripyöräilyn terävimmälle huipulle. 

Aki Ajo on jo vuosikymmenen ajan poiminut nuoria lahjakkaita kuljettajia juniorisarjoista, kuten Red Bull MotoGP Rookies Cup ja FIM CEV Junior MM-sarja, ja koulinut ja kouluttanut heidät Moto3- ja Moto2-luokkien kautta valmiiksi kuljettajiksi MotoGP-luokkaan. Polku on osoittautunut tehokkaaksi, esimerkkinä Red Bull KTM Factory Racingin MotoGP-osakilpailuvoittoihin yltäneet Brad Binder ja Miguel Oliveira. 

Vuodesta 2012 alkaen tiimin saldona on 39 voittoa ja 83 podiumsijoitusta Moto3-luokassa. Moto2-luokassa voittoja on 21 ja kolmen parhaan joukkoon tiimin kuski on yltänyt 57 kertaa. Maailmanmestaruuksien lisäksi Miguel Oliveira on saavuttanut Ajon tiimissä MM-hopeaa sekä Moto3- että Moto2-luokassa. Myös Brad Binder on saavuttanut tiimin väreissä MM-hopeaa Moto2-luokassa. 

Tämän kauden MM-sarjassa Red Bull KTM Ajon Pedro Acosta johtaa täysin ylivoimaisesti Moto3-luokan MM-pisteissä ja tiimikaveri Jaume Masia on kolmantena. Moto2-luokassa pyyhkii vieläkin paremmin, sillä tiimin kuljettajilla on vankka kaksoisjohto Remy Gardnerin ollessa ykkösenä ja Raul Fernandezin heti toisena.

-Olemme iloisia ja kiitollisia yhteistyön jatkumisesta KTM:n kanssa myös tulevina vuosina. Tämä on jo kymmenes yhteinen vuosi, joten viiden vuoden jatkosopimus tuntuu luonnolliselta ja loistavalta tavalta jatkaa yhteistyötä. Olemme luoneet yhdessä KTM:n ja Red Bullin kanssa ainutlaatuisen järjestelmän poimia nuoria talentteja ja kouluttaa heitä luokka kerrallaan urallaan eteenpäin, ja se toimii hyvin, toteaa tiimipäällikö Aki Ajo.

KTM Motorsportin johtaja Pit Beirer ei säästele kehujaan, kun hän avaa Aki Ajon merkitystä KTM:n menestyksessä.

-Kun vuonna 2012 aloitimme yhteistyön, KTM:llä oli vain kisapyörä ja kunnianhimoa mutta ei edes omaa rekkaa, vaan toimimme Aki Ajon tarjoamissa tiloissa. Ajo auttoi meitä pääsemään mukaan MotoGP-sarjaan, ja nyt meillä oli Sachsenringillä mukana yli 70 KTM-pyörää. Aki Ajolla on kymmenen vuoden ajan ollut erittäin tärkeä rooli kehityksessämme, ja jatkossa haluamme yhdessä kehittyä vieläkin vahvemmiksi.

Uusin numero