Red Bull KTM Ajon Jaume Masia voittoon Cotan radalla

Jaume Masia, Moto3 race, Grand Prix of the Americas, 10 April 2022

Jaume Masialle Cotassa saavutettu voitto oli tämän kauden ensimmäinen. Tiimikaveri Dani Holgadon kisa päättyi kolarointiin kilpakumppanin kanssa.

Red Bull KTM Ajon Moto3-kuljettajien kauden neljäs MM-osakilpailu lähti käyntiin upeasti, kun Jaume Masian lisäksi myös Dani Holgado taisteli kisan alkupuoliskon podiumsijoituksista. Toisen kilpailijan törmäys Holgadoon päätti hänen kisansa valitettavasti kesken.

Ajon tiimin menestys jäi siten yksin Jaume Masian harteille. Ja toisestä lähtörivistä startannut 21-vuotias espanjalainen hoito homman hienosti kotiin. Lähdössä Masia tosin menetti useita sijoituksia ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta 11. Hän ei kuitenkaan päästänyt kärkiryhmää karkuun, vaan piti päänsä kylmänä ja tavoitti vähitellen kilpailun kärkeä. Voitto varmistui vasta aivan viimeisissä mutkissa ja neljä kuljettajaa ajoi kilpailun ruutulipulle alle sekunnin sisällä. Voitto oli Masian uran viides.

Jaume Masia, Moto3, Grand Prix of the Americas, 8 April 2022

Jaume Masia:

Annoimme 100 prosenttia koko viikonlopun ajan ja koko tiimin ponnistukset palkittiin kisassa. Kauden alku on ollut meille vaikea, kun kahdessa kilpailussa en ole päässyt ulkopuolisten syiden takia maaliin asti. Eurooppaan palaamme hyvillä mielin saatuamme voiton täältä.

Masia nousi voittonsa ansiosta 34 MM-pisteeseen ja kuudennelle sijalle. Holgadolla on kasassa 16 pistettä, jotka riittävät 14 sijaan. Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua ajettavalla Portugalin GP:llä.