Red Bull KTM Ajo -tiimin kuljettajat valmiina Jereziin

Ajon tiimin tähdet odottavat innolla MotoGP-kauden Euroopan osuuden avauskilpailua.
Kuva: Red Bull KTM Ajo.

MotoGP-kauden Euroopan osuus alkaa viikonloppuna, kun vuorossa on kauden neljäs, Espanjan Jerezissä ajettava kilpailu. Helmikuussa radalla ajetut positiiviset testit nostavat odotuksia Red Bull KTM Ajo -leirissä.

Viikonloppuna vuorossa on Espanjan MotoGP-kilpailu, joka järjestetään Jerezin Angel Nieto Circuitilla. Ajo tiimin Moto2-ässät, Brad Binder ja Jorge Martinez, onnistuivat talvitesteissä kellottamaan itsensä kymmenen nopeimman joukkoon. Lisäksi kaksikolla on myös hyviä kilpailumuistoja Jerezistä.

Binder otti ensimmäisen voittonsa Moto3-luokassa vuonna 2016. Toista kauttaan Ajon tiimissä kilpaillut eteläafrikkalainen teki tuolloin uskomattoman nousun viimeiseltä paikalta voittoon. Myös talvitesteissä Binder oli yksi nopeimmista kuljettajista, joten odotettavissa on hyviä suorituksia.

Hallitseva Moto3-mestari Jorge Martin on ollut kahdessa aiemmassa Jerezin kilpailussa paalupaikalla. Kotikilpailussaan Martin tavoittelee parannusta edelliseen, pistesijoitukseen päättyneeseen Austinin kilpailuun.


41 Brad Binder
– Pyrimme jatkamaan kehittymistä Espanjan GP:ssä. Tällä radalla ajoimme eniten talvitesteissä, olimme nopeita ja pyörä tuntui hyvältä. Yritämme hyödyntää testeissä ja avauskilpailuissa keräämäämme dataa saadaksemme positiivisen viikonlopun. Ensimmäisen Euroopassa ajettavan kilpailuviikonlopun tavoitteena on kaikkemme jokaisessa sessiossa.

88 Jorge Martin
– En malta odottaa Jereziä, on aina erityinen tunne ajaa kotiradalla. Kilpailujen välisen ajan olen käyttänyt fyysisen kunnon kehittämiseen. Lisäksi olen analysoinut heikkouksiani Austinissa ja tehnyt kovasti töitä ollakseni vahva tulevana viikonloppuna. Eurooppalaiset radat ovat aina suosineet minua ja olen erittäin motivoitunut oppimaan lisää.
Tiimin Moto3-tulokkaan, Can Öncün, suurimmat haasteet sekä Argentiinassa että Austinissa liittyivät uusien ratojen oppimiseen. Jerez on nuorelle kuljettajalle tuttu jo ennestään ja Öncün suoritukset talvitesteissä olivat positiivisia. Vuonna 2018 Öncü ajoi Jerezissä Red Bull Rookies Cupin voittoon ja toiselle sijalle. Lisäksi nuorukaisen saavutuksiin kuuluu kaksi juniorien Moto3-luokan MM-sarjan top-10 sijoitusta. Tulevan viikonlopun tavoitteena on ottaa uusia edistysaskelia Moto3-luokan debyyttikaudella.

61 Can Öncü
– Amerikan GP:n jälkeen ymmärsin, että minun tulee pyrkiä tiedostamaan asioita paremmin. Tämä on tulokaskauteni ja minun tulee pysyä rauhallisena, ajaa kilpailut maaliin ja pysyä pystyssä. Saan Jerezissä etua siitä, että rata on minulle entuudestaan tuttu Red Bull Rookies Cupista ja FIM CEV -sarjasta. Tuttu rata on positiivinen seikka ja se motivoi minua tavallistakin enemmän, olen varma, että voimme saavuttaa hyvän tuloksen. Olet treenannut kovasti kilpailujen välillä, nyt olemme valmiita ja tulemme tekemään parhaamme.MotoGP-kauden neljäs osakilpailu ajetaan 3.-5. toukokuuta Espanjassa, Jerezin Angel Nieto Circuitilla. Suomalaistiimi Red Bull KTM Ajo kilpailee Moto2- ja Moto3-luokissa.

Uusin numero