Rajusti kaatunut Suzukin Espargaro leikkauspöydälle

Moto3-luokassa Niklas Ajoa ajattavan RBA Racing-tiimin taustalta löytyvä Espargaro koki kohtalonsa lauantain vapaassa harjoituksessa, kun takarengas luisti alta alamäkeen taittavassa mutkassa.

Suzukin tehdaspyörä sinkosi Espargaron korkealle ilmaan ja hän tömähti pahannäköisesti maahan liukuen sen jälkeen vielä radan yli.

– Lensin ja lensin yhä edelleen, Espargaro kuvailee hurjaa tilannetta.

Rytäkässä oikeaa kättään ja alaselkäänsä loukannut Espargaro tutkittiin ratasairaalassa, jossa ei todettu murtumia.

Hän ajoi samana päivänä aika-ajossa sitkeästä kymmenenneksi, kunnes sunnuntain kisa päättyi jo toisella kierroksella teknisiin murheisiin.

Tohtori Xavier Mirin maanantaina Barcelonassa tekemissä jatkotutkimuksissa kuitenkin selvisi, että Andorassa asuvan kuskin osalta kaikki ei ole sittenkään kunnossa.

Espargaron oikeasssa peukalossa diganosoitiin nivelsiteen repeämä, joka vaatii välitöntä leikkaushoitoa.

Espargaron pyrkimyksenä on ajaa seuraavassa osakilpailussa vajaan kahden viikon kuluttua Mugellossa. Italian GP:n lopullinen kohtalo on luonnollisesti kuitenkin vielä avoin ennen tänään Suomen aikaa puoliltapäivin tehtävää leikkausta.

Mika Kallion Pramac Ducati-timikaverina aikoinaan kilpaillut Espargaro on viiden osakilpailun jälkeen pisteissä yhdeksäntenä.

Espargaron tämän kauden toistaiseksi paras GP on sijoittunut Argentiinan Termas de Rio Hondo-radalle, jossa hän ajoi aika-ajossa toiseksi ja kisassa seitsemänneksi. Espargaro päätyi seitsemänneksi myös kotiyleisönsä edessä Jerezissä.

Uusin numero