Räjäyttääkö tämä teinisensaatio Moto3-pankin?

Italialaista verta omaavalla Quartarolla on plakkarissaan kaksi peräkkäistä CEV-sarjan Moto3-mestaruutta, eli käytännössä junioreiden MM-titteliä.

Ikää Quartararolla on silti vasta 15 vuotta ja koska Moto3-luokan MM-sarjan alaikäraja on vuoden verran enemmän, niin sääntöjä räätälöitiin jo hyvissä ajoin viime kauden puolella hänen hyväkseen. Muussa tapauksessa Quartararolta olisi jäänyt tämän kauden kaksi ensimmäistä GP:tä ajamatta.

FIM nuiji pöytään päätöksen, että alle 16-vuotias kuljettaja pääsee ajamaan MM-pisteistä, jos tämä on saavuttanut CEV-sarjan mestaruuden: piste ja pulinat pois.

Jerezin testeissä jo alle
paalupaikkaennätyksen

Repsolin vahvalla tuella Estrella Galicia 0.0-tiimissä Honda NSF250RW-pyörällä ja maanmiehensä Jorge Navarron rinnalla kilpaileva Quartararo tykitti viimeksi ajetuissa Jerezin testeissä monia kylmänneen kierrosajan 1.45,879.

Sillä alitettiin viime vuonna australialaisen Jack Millerin takoma paalupaikkaennätyskin 0,294 sekunnilla. Miller kilpailee tänä vuonna MotoGP-luokassa.

Tosin pitää muistaa, että Marc Marquezin jalanjälkiä monessakin mielessä seuraava Quartaro tuntee nimenomaan Jerezin radan kuin omat taskunsa. Sama pätee myös talvitestien ensimmäiseen estradiin Valenciaan.

Yhteensä 18 osakilpailua kattava MM-sarja tuokin Quartararolle tullessaan monta sellaista rataa, jotka ovat hänelle täysin uusia tuttavuuksia lukuunottamatta virtuaalivetoja pleikkarilla.

Marquez pudotti paineita
nuorukaisen harteilta

Marquez on todennut, että Quartaro voi hyvinkin voittaa rookie-kaudellaan osakilpailuja, mutta mestariksi ei hänestä heti kättelyssä ole.

MotoGP-luokan tämän hetken kirkkaimman tähden sanat pudottivat samalla huojentavasti painolastia Quartararon harteilta.

– Oma tavoitteeni tulevalla kaudella on nauttia ajamisesta ja ennen kaikkea oppia sarjan kaikki radat, toteaa Quartararo.

Quartararo ei sitä ääneen sano, mutta rivien välistä on luettavissa, että jo avauskaudellakin kaikki on mahdollista erityisesti tutuilla radoilla.

– Minulla on ollut erittäin hyvä fiilis pyörään Valencian ja Jerezin testeissä. Kenties voin järjestää MM-sarjassa hyvän taistelun koko muuta porukkaa vastaan Espanjassa ja Ranskassa, vinkkaa tänään tiimeineen Madridissa virallisesti esittäytynyt Quartararo.

Quartaron tekemiset ja otteet on pistetty tietenkin jo pitemmän aikaa merkille GP-piireissä.

– Onhan tuo kaveri kieltämättä melkoinen talentti, tuumii viidenteen MM-kauteensa starttaava ja myös Moto3-luokassa kilpaileva KTM-kuski Niklas Ajo.

MotoGP-sarjan pienimmän luokan kolmas ja viimeinen talvitestijakso ajetaan 17.-19. maaliskuuta Jerezissä.

Uusin numero