Pyrhönen punnertaa MM-mitalia

MM-sarjassa viidentenä oleva Hyvinkään Antti Pyrhönen on valmiina iskemään kynsin ja hampain mukaan mitalitaisteluun, kun Englannin lisäksi on sarjassa jäljellä enää Saksan osakilpailu 23.syyskuuta.

Pyrhönen on käyttänyt kesätauon kovaan harjoitteluun ja ajokaluston säätämiseen. Mies on erittäin motivoitunut.

– Kauden kahteen viimeiseen MM-osakilpailuun lähden mitali mielessä. Jaossa on vielä sata MM-pistettä ja minulla on MM-pronssiin matkaa vain 14 pistettä. Sekä Matterly Basinin (Englanti), että Teutschenthalin (Saksa) radat sopivat minulle hyvin. Tunnen radat entuudestaan hyvin.

– Pari edellistä MM-osakilpailua ajettiin kivikovilla saviradoilla ja ne olivat ehkä enemmänkin kärkikolmikossa olevien kuljettajien mieleen, mutta nyt päästään ajamaan radoilla, jotka möyhennetään ennen kisaa ja se passaa minulle, vakuuttaa Pyrhönen.

Pyrhönen lähti tähän kauteen mestaruus mielessä, mutta kaikki ei ole kauden aikana osunut aivan kohdalleen ja niinpä hyvinkääläinen onkin pisteissä viidentenä.

– Moni pieni asia on onnahdellut kauden aikana, eikä sitä parasta tatsia miehestä ja pyörästä ole vielä saatu kaivettua. Nyt olemme kesätauon aikana kuitenkin saaneet muun muassa pyörää selvästi paremmaksi ja sitä kautta on myös ajofiilis parantunut huomattavasti, kertoo viime viikonloppuna supercrossin SM-osakilpailun voittoon fiilistellyt Pyrhönen.

Pyrhönen otti kaudella 2009 MM-pronssia ja tietää mistä tarvittava puristus löydetään nytkin.

– Nyt alkaa taas olemaan sellainen fiilis kuin kauden 2009 lopussakin. Tiedän, että pystyn nousemaan vielä mitaleille ja nyt se työ on vain tehtävä. Täysillä lähdetään loppukauteen. MM-tasolla tämä tai ensi kausi ovat viimeiseni ja haluan vielä MM-mitalin, puntaroi syyskuun puolivälissä 34 vuotta täyttävä hyvinkääläinen.

MX3-luokan MM-sarjassa on mestaruuteen ajamassa Itävallan Matthias Walkner, jolla on koossa jo 261 pistettä. Toisena on Slovakian Klemen Gersar 234 pisteellään ja kolmantena olevalla Itävallan Gunther Schmidingerillä on koossa 227.

Pyrhösen (213) edellä neljäntenä olevalla Tsekin Martin Mischekillä on vain kuusi pistettä enemmän.

Sarjassa toiseksi parhaana suomalaisena on Pyrhösen tiimissä ajava Ludde Söderberg, jolla on koossa tasan sata pistettä ja se oikeuttaa kymmnenteen sijaan pistetaulukossa.

Kun muistetaan, että jäljellä on vielä neljä MM-erää ja jokaisesta erävoitosta saa 25 pistettä, elävät Pyrhösen mitalitoiveet korkealla.
 

Uusin numero