Price nopein Dakar-rallin avauspäivänä

Toby Price avasi Dakar-rallin kärkipaikalla. Kuva: ASO.

Dakar-rallin avauspäivänä nähtiin draamaa, kun viime vuoden voittaja Ricky Brabec eksyi ja jäi kauas kärjestä. Päivän nopein oli Toby Price.

Toista kertaa Saudi-Arabiassa järjestettävä Dakar-ralli avaa perinteiseen tapaan uuden kilpailukauden. Lähtöjärjestyksen määrittävällä prologilla nopein oli viime vuoden voittaja, Ricky Brabec, joka lähti reitille ensimmäisenä.

Ensimmäisen päivän reitti vei kilpailijat Jeddahista Bishaan. Kokonaismatka oli 623 km, josta pehmeästä hiekasta ja dyyneistä koostuvaa erikoiskoetta oli 276 km. Lähtöpaikan merkitys korostui heti kilpailun alussa. Pyörät lähtevät reitille ensimmäisenä, eikä pyöristä ensimmäisenä startanneella Brabecilla ollut jälkiä seurattavanaan. Amerikkalainen eksyikin jo reitin alkuvaiheessa pudoten kauas kärjestä. Maalissa GPS:n virheeseen vedonnut Brabec oli sijalla 24, reilut 18 minuuttia kärkeä jäljessä.

Avauspäivän nopein oli toinen voittajasuosikki, Toby Price, joka oli taktikoinut prologilla itselleen paremman lähtöpaikan ja starttasi reitille vasta yhdeksäntenä. Seuraavat sijat nappasivat tasatahtia edenneet Kevin Benavides ja Matthias Walkner.

– Suunnistus oli tänään aika vaikeaa. Harmittaa, että eksyin noin 7 kilometriä ennen maalia ja menetin hieman aikaa. Mutta nyt on vasta ensimmäinen päivä ja tärkeintä oli pitää pyörä ja renkaat kunnossa, joten päivä oli kokonaisuutena hyvä, Price totesi.