Peetu Paavilainen ajoi Saksan Red Bull Rookies Cup –sarjan lähdöissä sijoille 11 ja 12

Peetu Paavilainen (GEPA pictures/ Gold and Goose/ Gareth Harford)

Peetu Paavilainen on ajanut Red Bull Rookies Cup –sarjan lähdöissä kolmasti pisteille. Saksan kisassa hän ajoi pisteille molempina päivinä Sachsenringillä.

Lauantain kilpailu ajettiin sadesäässä ja ruutulipulla Paavilainen oli sijalla 11.

– Kilpailun alku oli osaltani todella hankala, en millään meinannut saada luottoa pyörään ja menetin heti alkukierroksilla monta sijoitusta. Ajorytmi löytyi kuitenkin pikkuhiljaa, mutta sen verran puuttui vauhtia, etten päässyt ohittamaan pääryhmässä. Pettynyt olen tietty sijoitukseen, mutta olosuhteisiin nähden eteenpäin on menty koko ajan ja siitä on positiivinen fiilis, Paavilainen kertoi vaikeasta kisastaan.

Toisessa kisalähdössä Peetu sijoittui sijalle 12.

– Sain alkuun huonon startin ja saman tien moni tuli ohi. Kilpailusta ei meinannut tulla mitään, kun en päässyt kunnolla kenenkään ohi. Pyöräkään ei halunnut kunnolla toimia, kun nopeissa mutkissa keula alkoi pompottaa ja samoin kävi aina jarruissa. Sain ennen kisaa hyviä neuvoja Aki Ajolta, jotka auttoivat paljon renkaan säästämisessä ja ohittamisessa.

Paavilainen aloitti lonkkamurtuman takia Red Bull Rookies Cup –sarjan vasta toisesta osakilpailusta Alankomaiden Assenissa. Siellä ensimmäinen lauantain kisa toi sijan 12. Sunnuntaina Peetu joutui keskeyttämään tekniikkaongelman takia. Luokan pistejohdossa kuuden ajetun kisaerän jälkeen on turkkilainen Can Öncü. Paavilainen on sijalla 19.

Seuraavat kisat ajetaan Tsekin tasavallan Brnossa 5.-6. elokuuta.

Uusin numero