Patronen Kemoran sprinttikilpailun voittoon

 Road Racingin SM-sarjan toinen kilpailuviikonloppu ajetaan Kemoran moottoriradalla. Superstock 600 –luokan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Valter Patronen lunasti odotukset ja ajoi lauantaisen sprinttikilpailun ykköseksi.
 
– Aika-ajot avattiin kunnon sadekelillä, mutta session kuluessa sade väheni, eli kierrosajat paranivat., Patronen kertoo. Lopulta nopein oli Jesse Maikola vajaat puoli sekuntia Patrosta kiireisempänä. Kolmas oli Ville Kandelin. HRP-Suzukin toinen kuljettaja Saku Erikkilä ajoi haastavissa olosuhteissa sijalle 13.

Patronen ampaisi 8 kierroksen kilpailun kärkeen lähdöstä, eikä enää paikkaansa luovuttanut. Maikola oli toinen selvällä erolla ja Kandelin kolmas.
 
– Pyörä toimi hyvin ja ajaminen sujui. Tänään pääsin melko helpolla, eikä ollut tarvetta puristaa. Vauhtia jäi vielä runsaasti reserviin, Patronen summaa.

Tiimipäällikkö Joni Hannula ei peittele tyytyväisyyttään Patrosen voittoon.
 
– Rataennätystä hieman odotin, sillä tiedän, että Valterin vauhti riittää siihen. Tänään siihen vaadittavaa puristusta ei tarvittu kilpailun voittamiseksi, mutta ehkä kirjoitamme historiaa huomenna, Hannula toivoo.
 
Tiimin kakkoskuljettajan Saku Erikkilän kilpailu ei sujunut yhtä aurinkoisissa merkeissä. Mies joutui sairaalaan kilpailun alussa sattuneen yhteentörmäyksen jälkeen. Jos miehen havaitaan olevan kunnossa, myös hänet nähdään viivalla huomisessa kilpailussa.

Sunnuntain superstock 600 –luokan 18 kierroksen kilpailu käynnistyy kello 13.00. 

Uusin numero