Paris Hiltonin helmoista MotoGP-luokan voittajaksi – tässäkö seuraava supertähti?

Heistä kaksi viimeksi mainittua on lukeutunut Aki Ajon suojatteihin ja Vinales kaiken kukkuraksi vielä kohujulkkis Paris Hiltonin silmäteriin.

Vinalesin, 21, vaiheet ovat olleet MotoGP-sarjassa värikylläisiä. Mukaan on mahtunut mittavasti menestystä, tuittuilua kuin kohuakin, josta viimeisimpänä esimerkkinä miestä kaduttava manageriyhteistyön lopettaminen Ajon kanssa kesän kynnyksellä.

Tosin tätäkin enemmän kansa kohisi kaudella 2011, kun Top Gun-kulttielokuvan hurmiossa espanjalaisittain erikoisen etunimensä saanut Vinales kilpaili Hiltonin nimellä ratsastaneessa Bluesens-tiimissä.

Menetystä ei silloin herunut, mutta julkisuutta sitäkin enemmän.

Se merkitsi kuitenkin tuhkimotarinan käynnistymistä ja kuninkuusluokan seuraavaksi megatähdeksi povatun Vinalesin kasvamista miehen mittoihin myös henkiseltä kantiltaan.

Vinales viiletti Moto3-luokan maailmanmestariksi vuonna 2013 ja poimi Moto2:n pronssia seuraavalla, Tito Rabatin ja Mika Kallion dominoimalla kaudella.

Sitä seurasi harppaus MotoGP-luokkaan Ajon neuvoteltua silloiselle suojatilleen 2+1 vuoden sopimuksen Suzukin kanssa. Optiovuosi jää käyttämättä, kun Vinales toteuttaa seuraavaa suurta unelmaansa ajamalla kaudet 2017 ja 2018 Valentino Rossin tallikaverina Yamahalla.

Rossin valtakuntaan
tunnekuohun saattelemana

Motocrossin nelinkertaisen maailmanmestarin Kiara Fontanesin kanssa seurusteleva Vinales myöntää, että hän ei uskonut kuninkuusluokan neitseelliseen voittoonsa vielä tällä kaudella.

Se kuitenkin napsahti täysin ylivoimaisella esityksellä tilille neljä päivää sitten Silverstonessa ja jatkoa haetaan tulevana sunnuntaina Misanosta, joka on tulevan tallikaverin Rossin valtakuntaa – ainakin maantieteellisesti.

– Se on minun kisani ja se on minun kotini. Pyrin pistämään siellä vielä 20 prosenttia maksimia paremmaksi, Rossi julistaa.

MM-pisteissä 12 osakilpailun jälkeen neljäntenä olevalla Vinalesilla oli vielä keskiviikkona vaikeuksia silmäillä Riminin suuntaan. Ajatukset risteilivät yhä sumuisessa saarivaltakunnassa.

– Nautin edelleen ensimmäisen MotoGP-luokan voiton tuomasta tunteesta. Silverstonen kisa kulki minulta aivan täydellisestä. Voitto oli paras mahdollinen palkinto Suzukin kanssa tehdylle työlle. Olemme kehittyneet huimasti tällä kaudella.

Vinales näkee, että tässä tilanteessa kaksi peräkkäistä GP-viikonloppua ovat ainakin hänen osaltaan enemmän kuin paikallaan.

– Noin tunteikkaan viikonvaihteen jälkeen on hyvä jatkaa kilvanajoa välittömästi ja viedä tämä fiilis Misanoon. Misano on hyvä rata ja ilmapiiri siellä on aina fantastinen, Vinales hehkuttaa.

Vinales ei vielä paljoa ensi kaudesta puhu, mutta Rossilla on ollut aikaa silmäillä sinnekin suuntaan. Jorge Lorenzo lähtee ”Tohtorin” rinnalta Ducatille ja Vinales tulee tilalla.

– Maverickilla on kaikki edellytykset kohota sarjan seuraavaksi suureksi tähdeksi. On hienoa saada hänet tallikaverikseni. Hänen kukistamisensa ei tule olemaan helppoa, mutta olen tottunut tilanteeseen. Rinnallani on ollut aina nopeita tallikavereita ja myös se on yksi motivaation lähde, toteaa 37-vuotias Rossi.

Uusin numero