Parhaat messut aikoihin!

Tänä viikonloppuna olin viidettä kertaa Biken väreissä duunissa MP-messuilla. Vaikka vierailtua on tullut monesti useamminkin, ei viikonloppua kokonaisuutena ole kovin helppo arvioida, jos ei ole paikalla koko aikaa. Jos referenssiksi ottaa nämä viidet peräkkäiset messut, oli MP 16 ehdottomasti paras.
 
Ensimmäinen yllätys oli perjantain väkimäärä heti, kun ovet avattiin. Halli oli ehkä puolessa tunnissa pakkautunut täyteen ihmisiä ja varsinaisia hiljaisia hetkiä viikonloppuun ei juuri mahtunut. Kävijämäärä oli yli 60000, joka jää vielä huippuvuosista, mutta on silti älyttömän kova lukema.

Messut eivät kiinnostaisi kävijöitä tässä määrin, jos kattaus ei olisi kunnossa. Kaikki merkit olivat edustettuina, mikä on tietysti tärkeää, mutta ei voi muuta kuin nostaa hattua messuorganisaatiolle ja Kantolan Nikolle. Nikon hypättyä puikkoihin on kattaus tuntunut paranevan vuosi vuodelta ja tänä vuonna oli osuttu napakymppiin – tai ainakin erittäin lähelle sitä!

Erityisen hatunnoston ansaitsee koeajomahdollisuus, johon kieltämättä suhtauduin ennakkoon hieman varauksella. Hommaan oli kuitenkin panostettu valtavasti ja rata oli rakennettu aidosti ajettavaksi, mikä on fasiliteettien asettamat rajat huomioiden upea suoritus. Ja onhan se aivan eri asia päästä oikeasti kääntämään kahvaa asfaltilla, kuin vedellä kylmätyyppejä ja pärisytellä huulia.

Keskusteluissa kauppiaiden kanssa oli viesti selvä. Vaikka Supercross ja Superenduro olivat makeita tapahtumia, palveli koeajomahdollisuus huomattavasti paremmin sekä vieraita että kauppiaita. Kuuluipa jopa muutamalta osastolta, että juuri koeajomahdollisuus oli se ostopäätöksen ratkaissut seikka. Kantola lupasikin jo lauantaina aamupäivällä asiasta keskustellessamme, että rata löytyy myös ensi vuoden näyttelystä.
 
Muutenkin Messukeskuksessa tuntui koko viikonlopun ajan olevan hyvä pöhinä sekä vierailla että näytteilleasettajilla, enkä ollut yksin sitä mieltä, että yleinen fiilis oli todella korkealla – aivan niin kuin prätkäilystä olisi jälleen tullut ”siistiä”, asia joka on jostain käsittämättömästä syystä tuntunut olevan hieman kadoksissa viime vuosina.  
 
Kiitos messuorganisaatiolle, näytteilleasettajille ja erityisesti kaikille vieraille, juuri sinulle! Ilman teitä ei messujakaan olisi. Tästä on hyvä lähteä kohti kevättä ja uutta ajokautta. Olen aika varma, että nyt vihdoinkin lähdemme kohti uutta nousua.

Nyt taidan laittaa tietokoneen lisäksi puhelimen pois päältä ja nukkua niin pitkään, kuin unta riittää. Messuilla on aina tosi nastaa, mutta onneksi ne ovat vain kerran vuodessa! 

Uusin numero