Päijänneajoa johtava Marko Tarkkala: ”Kunto on rautaa!”

MM-sarjan ammattilaisuuden pari vuotta taakseen jättänyt Tarkkala ajoi aamupäivän aikana pohjat neljälle maastokokeelle kuudesta ja kasvatti Jämsän huoltoon mennessä johtoasemansa 42 sekuntiin Eemil Pohjolaan nähden.

Kolmannella sijalla aamupäivän ajanut vasta 21-vuotias Eemil Pohjola ajoi kotinurkille päästyään Hassin pätkälle pohjat ja kiilasi Antti Hellstenin ohi.

Vuoden 2013 mestari Roni Nikanderin on jäänyt Tarkkalalle reilun minuutin verran, mutta on iskuetäisyydellä Hellstenin ja Pohjolan perässä.

Jämsän huollon jälkeen kuljettajilla on vielä neljä maastokoetta, ennen kuin matka kääntyy Jyväskylästä takaisin kohti Vierumäkeä. Lauantaina ajetaan yhteensä 18 maastokoetta.

– Aamupäivä on mennyt ihan ok, Auttoisissa kaaduin rajusti, mutta siitäkin huolimatta ajoin pohjat, joten ei sekään huonosti mennyt. Olkapää on nyt vähän kipeä. Kuhmoinen oli pitkän asfalttitiesiirtymän jälkeen vähän kankea. Itse olen tiennyt, että vauhtini on hyvä ja ei ajotaidot mihinkään häviä. MM-vuosinakin ajoin paljon Suomen maastoissa. Yhtään ei vielä väsytä, kunto on rautaa!, Marko Tarkkala kertoo rauhallisesti.

– Ensimmäinen pätkä alkoi vähän kankeasti, mutta sen jälkeen on alkanut kulkea. Auttoisissa tuli tyhmä kaatuminen, sellaisessa alamäessä etten meinannut päästä ylös. Nyt on hienoa päästä kotikulmille vetämään, yritän ajaa pohjat seuraavallekin. Keli on hieno, vaikka pakkaset tulikin vasta viikko sitten, joten ihan tällaisessa kelissä ei ole päässyt harjoittelemaan, Eemil Pohjola puolestaan tiivistää.

– Kilpailu on käynnistynyt aika samalla tavalla kuin viime vuonnakin. Muutama kaveri on välillä mennyt vähän kovempaa, mutta vain vähän. Pätkä kerrallaan otetaan Tarkkalaa kiinni. En ole yhtään huolissani, vaikka päivä on puolessa, niin kilpailu ei ole edes puolessa välissä.

Yleiskilpailun kärki 6/29:
   1. Markko Tarkkala RiMPKK Beta 1:13:13,87
   2. Eemil Pohjola JSMK Husqvarna +42,07
   3. Antti Hellsten VMK Husqvarna +57,91
   4. Roni Nikander NMK KTM 1:08,34
   5. Jari Mattila RiMPKK Honda 02:23,32
   6. Joni Tuominen OriMK KTM 03:02,03
   7. Alexander Wiik SiMK KTM 03:04,08
   8. Henri Himmanen HMK Beta 03:06,72
   9. Joni Kaivolainen AsiMK KTM 03:10,83
 10. Matias Savo JSMK Beta 03:20,15

Täydelliset tulokset:
http://fin-enduro.com/tulokset/paitsi15/

Uusin numero