Olkapäänsä loukannut Kallio takarivistä Le Mansin kisaan

Mika Kallio oli yksi näistä epäonnisista ja valkeakoskelainen loukkasi rytäkässä vasemman olkapäänsä. Vielä heikommin kävi Espanjan Alvaro Bautistalle, joka joutuu jättämään olkapäävamman vuoksi sunnuntain kilpailun väliin.

Lauantai-iltapäivän aika-ajoon Kallio starttasi hammasta purren, olkapää vahvasti teipattuna ja kipulääkityksen turvin. Tuloksena oli takarivin 16. lähtöruutu, kun paalupaikan vallannut Valentino Rossi oli 2,4 sekuntia nopeampi.

– Vaikka lämpötila oli viileämpi kuin perjantaina, päätimme tiimin kanssa säästää parempia renkaita ja aloittaa treenit kovemman seoksen renkailla. Kolmannella kierroksella takapää luisti alta. Ilmeisesti rengas ei ollut vielä oikeassa toimintalämmössä. Oma moka, kun en ollut tarkempi, Kallio totesi harmissaan.

– Kaatumisen jälkeen tunsin heti kipua kädessä ja suuntasin ratasairaalaan. Onneksi ei ollut murtumia, mutta kuvista näki solisluun olevan irronnut olkapään kiinnityskuopastaan. Se aiheutti turvotusta ja kipua. Kättä ei juuri voinut liikuttaa, joten tunnin harjoitusjakso ja suunnitellut säätöjen kokeilut jäivät väliin.

– Kädestä hävisi voimat, mutta puudutuksen avulla päätin lähteä kokeilemaan aika-ajoon. Ajokunto ei ollut paras mahdollinen, mutta sain sentään sellaisen ajan, jolla pääsee kisaan mukaan.

– On ollut paljon odotettua vaikeampi viikonloppu. Toistaiseksi emme ole löytäneet pyörään mitään kehitystä. Aamun warm-upissa kokeillaan vielä riskillä muuttaa säätöjä. Sen jälkeen päätämme, millä säädöillä ja renkailla lähdemme kisaan. Mitään ei ole sijoituksellisesti hävittävää näiden vaikeuksien jälkeen, Kallio summasi.

Uusin numero