”Olen sama äänekäs idiootti kuin ennenkin!” – kuninkuusluokka ei muuta kohutulokkaan tapoja

Radalla homma otetaan viimeisen päälle vakavasti, mutta varikoilla meno ja meininki on sen vastapainoksi sitäkin hulvattomampaa.

– Olen ollut vähän ”hullu” jo lapsesta asti. Kilpailen ensi kaudella ratamoottoripyöräilyn ylimmällä mahdollisella tasolla, mutta ei se tule uskoakseni tapojani muuttamaan. Olen jatkossakin se sama äänekäs idiootti kuin ennenkin!, huikkaa viikko sitten 20 vuotta täyttänyt australialainen Miller.

Marc Marquezin Honda-
tallikaveriksi kaudella 2017

Miller saavutti viime kaudella Moto3-luokan MM-hopeaa suomalaistalli Ajo Motorsportissa kilpaillessaan.

Aki Ajo junaili managerin roolissa Millerille paikan suoraan kuninkuusluokkaan. Se saattoi sekoittaa hetken nuorukaisen ajatuksia ja maksaa motokolmosten maailmanmestaruuden, mutta sitä ei suuremmin surra. Ne tosi kovat tavoitteet siintävät tuonnempana.

Millerillä on kolmen vuoden mittainen sopimus suoraan HRC:n (Honda Racingin Corporationin) kanssa. Ainakin ensimmäinen oppivuosi kulkee Hondan tuotantomallilla ja LCR-tiimissä. Samassa tiimissä, jossa muuten myös maanmies Casey Stoner korkkasi aikoinaan kuninkuusluokan.

– HRC sijoitti minut sinne (CWM LCR-tiimi), koska se se on minulle paras paikka oppia. Idea ja tavoitteeni on ajaa kaudella 2017 Hondan tehdastallissa Marc Marquezin rinnalla. Toinen juttu on tietenkin, toteutuuko se, mutta teen sen eteen kaikkeni, Miller vakuuttaa.

”Minua voidaan pitää pellenä,
mutta työt otan aina tosissani”

Miller ehti debytoida MotoGP-luokan pyörän puikoissa marraskuussa ja varsinkin Sepangin radalla Malesiassa ajetut yksityistestit sujuivat jo varsin mallikkaasti.

– Mikään ei tule olemaan helppoa. Edessä on pitkä ja raskas tie, mutta olen valmis ja innoissani aloittamaan työt. Tuskin maltan odottaa, että pääsen taas pyörän selkään, Miller viittaa Sepangissa 4.-7. helmikuuta ajettaviin vuoden ensimmäisiin testeihin.

Miller on varustettu avoimen luonteen ja huippulahjakkuuden lisäksi tinkimättömällä työmoraalilla.

– Moni voi pitää minua pellenä ja olenkin sitä, mutta työt otan aina tosissani.

Kympin sakkiin

Valentino Rossin hyviin ystäviin lukeutuva Miller uskoo saavuttavansa jalansijan MotoGP-luokassa nopeaan tahtiin.

– Avauskaudella ei tietenkään puhuta podiumeista saatika voitoista. Realistinen tavoite ja nimenomaan jo kauden varhaisessa vaiheessa on vakiinnuttaa paikka kymmenen nopeimman sakissa.

Millerin olkapäätä korjailtiin viime kauden jälkeen ja se on hänen mukaan nyt täydessä terässä. Ensi kauden yksi tärkein tavoite on tietenkin myös pitää luut ehjinä, mitä Rossin Yamaha-tallikaveri Jorge Lorenzokin on tulokkaille tähdentänyt.

Vauhdista ja vaarallisista tilanteista pitävä Miller ynnäsi taannoin, että häneltä oli murtunut 28 luuta 14 ikävuoteen mennessä.

– Viimeisin luku on jotain 34 tai 35, virnistää jo ”melkein” suomalainen velikulta.

Miller pitää puhumisesta – asiasta ja erityisesti sen vierestä.

Uusin numero