Nyt on mestaruus lähellä

 Ajamalla maailmanmestaruutta ei kaksikolta viedä, sillä kolmastoista sija päätöskilpailusta riittää sinetöimään mestaruuden.

”Se on herran hallussa”, vitsailee LCR-BMW.n kaasukahvaa kääntävä Päivärinta. Tekniikan pettäminen ja keskeytys on hänen mielestään ainoa este mahdolliselle mestaruudelle.

”Pyörässä on kaikki käyty läpi. Iso huolto on tehty ja pyörää on valmisteltu erittäin huolellisesti. Kaikki on tehty mikä on mahdollista”, kuvaili sipoolainen.

”Liikaa varmistelemaan ei kuitenkaan kilpailussa aleta, yleisö on tullut paikalle katsomaan kilvanajoa. Fiiliksen mukaan mennään, mutta viimeistä hikeä ei oteta”, avasi Päivärinta taktiikkaa.

Superside WC-sarjan mestaruus on enää kahden kauppa. Brittiläisranskalaisen parin Tim Reeves/Gregory Cluze on on voitettava kilpailu ja mestaruus on siinä tapauksessa heidän, jos Päivärinta/Kainulainen keskeyttää, tai jää jostain syystä 13. sijan ulkopuolelle. Muilla pareilla ei enää ole mahdollisuuksia nousta sarjan voittoon.

Mahdollisella viidennellä maailmanmestaruudella Pekka Päivärinta nousisi kaikkien aikojen mestaruuslistalla, toisen viiden voiton miehen, Tim Reevesin seuraksi neljän parhaan joukkoon. Listan ykkösenä on brittipilotti Steve Webster, joka voitti 1987-2004 välisenä aikana kaikkiaan 10 mestaruutta. Saksalaisajaja Rolf Biland voitti aikanaan kuusi titteliä. Historialliseksi suomalaisparin mahdollisen mestaruuden tekee se, että Päivärinnan menoa tasapainottava Kirsi Kainulainen olisi ensimmäinen nainen, joka voittaa ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuden.

Superside WC-sarjan päätöskilpailun ensimmäinen aika-ajo kaasutellaan Donington Parkin radalla perjantai-iltana ja toinen sessio lauantaiaamuna. 15 kierroksen kilpailu pärähtää käyntiin lauantai-iltana 20.30 Suomen aikaa.

Teksti ja kuva: Päivärinnan tiedotus

Uusin numero