Nimi muistiin! – Maailmanmestari Pedro Acosta löi muille luun kurkkuun Moto2-testeissä

Moto3-luokan viime kauden maailmanmestari Pedro Acosta tottuu nopeasti Moto2-pyörään. Viimeisissä testeissä ennen kauden alkua Acosta ajoi ykköseksi, ja alle Portimaon rataennätyksen.

Uusi vuosi, uusi luokka, uusi pyörä ja uusi numero. Ainoa mikä Pedro Acostalla on viime kaudesta tuttua, on sijoittuminen ykköspaikalle tulosluettelossa. Aki Ajon silmä on jälleen nähnyt nuoren lahjakkuuden jo ajoissa, ja hän on osannut hankkia tiimiinsä tämän ratamoottoripyöräilyn hetken ehdottomasti kovimman talentin, espanjalaisen Pedro Acostan. Jos Acostan nimi ei vielä ole sinulle tuttu, niin viimeistään nyt kannattaa alkaa seurata 17-vuotiaan espanjalaiskuljettajan edesottamuksia. Acostalla on jo Moto3-luokan maailmanmestaruus, jonka hän voitti viime vuonna rookie-kaudellaan. Nyt hän dominoi kauden alla ajettuja Moto2-luokan testejä, joten on perusteltua odottaa hyvää menestystä myös uudessa luokassa. Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö hän ajaisi urallaan lisää mestaruuksia, jopa useita.

#51 Pedro Acosta (oik) ja #37 Augusto Fernandez


Maanantaina päättyivät viimeiset ennen kauden alkua ajettavat testit, kun Portimaon kolmipäiväiset testit saatiin päätökseen. Red Bull KTM Ajo näytti siellä muille, että tiimi ja kuljettajat ovat valmiina MM-kauden alkuun, vaikka molemmat Moto2-kuljettajat tiimissä vaihtuivat viime kauden jälkeen. Yhdistetyssä kolmen päivän tulosluettelossa ykkösenä on Pedro Acosta ja kakkosena tiimikaveri Augusto Fernandez. Jälkimmäisen suoritusta parantaa se, että hän joutui vähän säästelemään vauhtiaan äskettäisen käsivamman takia.

Kaikkiaan Acosta kiersi Portimaossa kolmen päivän aikana radan 133 kertaa, joista 45 viimeisenä testipäivänä. Maanantaina tuli myös paras kierrosaika, 1:41.552. Fernandezin paras aika maanantaina oli 1:41.706, joka oli sekä maanantain että kolmen päivän yhdistetyn tuloslistan toiseksi kovin. Maanantaina Fernandez ajoi 43 kierrosta ja kolmessa päivässä yhteensä 142 kierrosta.

Kaudesta voi ennustaa tulevan ennätysmäisen tiukka, sillä jo testeissä nähtiin yritystä jopa liikaa ja useiden kuljettajien kaatumisia. Bo Bendsneyder mursi kaatumisessa solisluunsa ja Marcel Schrötter lähti oman kaatumisensa jälkeen sairastuvalle esittelemään loukkaantunutta kättään. Muita kaatuneita olivat mm. Jeremy Alcoba, Zonta van den Goorberh, Jake Dixon, Alessandro Zaccone, Gabriel Rodrigo, Fermin Aldeguer ja Albert Arenas. Filip Salac ehti kaatua kahdesti.

Aki Ajo: Jerezissä otimme rauhallisesti ja ajoimme shakedown-testin. Täällä Portimaossa meillä oli hyvä sää ja saimme ajettua läpi haluamamme testiohjelman. Erityisen tyytyväisiä olemme Acostaan, sillä hän on sopeutunut uuteen pyörään nopeasti ja työskentelee kuin hänellä olisi jo enemmänkin kokemusta tästä luokasta. Olemme myös vaikuttuneita Fernandezin nopeudesta, ja hän edistyi hyvin Portimaossa.  

Ensimmäinen MM-osakilpailu ajetaan Losailin radalla Qatarissa 4.-6. maaliskuuta.

Portimaon testien yhdistetyt kolmen päivän tulokset:

Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) 1:41.552

Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 1:41.706 +0.154

Aron Canet (Kalex) 1:41.819 +0.267

Jake Dixon (Kalex) 1:42.040 +0.488

Fermin Aldeguer (Boscoscuro) 1:42.115 +0.563

Uusin numero