Niko Mäkinen ylsi tavoitteeseensa Superbiken SM-osakilpailussa Alastarolla

Niko Mäkinen lähti tasapisteissä Ville Valtosen kanssa Alastaron SM-osakilpailuun ja tavoitteena oli pitää pahin kilpakumppani takana.

Koronasta johtuen kilpailuviikonloppu vietiin Kemoran tapaan uudella formaatilla läpi ja kisapäivä oli ainoastaan sunnuntai, jolloin ajettiin aika-ajo, sekä 2 kisa starttia. 

Ajaminen maistui Mäkiselle jälleen heti alusta asti ja kevään aiemmissa Alastaron testeissä alusta oli saatu lähes optimikuntoon. Lauantain treeneissä vertailtiin vauhtia muihin kilpailijoihin ja aika tasaiselta näytti. Eemeli Lahti, joka tuli ennakkoon ilmoittautuneen ja loukkaantuneen Niki Tuulen korvaajaksi, antoi viitteitä nopeudestaan jo lauantain treeneissä. Erot olivat minimaaliset ja Lahti oli lauantaipäivän nopein Superbike. 

Perjantai ja lauantai olivat siis vain vapaata harjoittelua ja tämä aika käytettiin pyörän säätöjen hakemiseen kohdalleen. Mäkisen RAM Racing Yamahan renkaat toimivat moitteettomasti ja muutenkin ajo maistui. 

Aika-ajossa oli tiukkaa taistelua paalupaikasta ja Mäkisen taktiikkana sama kuin Kemoralla, että uusilla renkailla ajetaan mahdollisimman vähän kierroksia mutta kuitenkin vaadittavat minimi kolme, jotta aika hyväksytään ja renkaat säästyisivät ensimmäiseen kilpailuun mahdollisimman hyvänä, rengassäännön takia. Kemoran tapaan kierroksella kaksi Mäkinen sai ajettua parhaan aikansa ja sillä heltisi kakkostila Eemeli Lahden jälkeen, omalla ennätysajalla Alastarolla ja 1.17 alittaen. Kilpailut ajettiin iltapäivällä 3 tunnin välein. 

Kilpailu 1 lähti käyntiin epäonnisella startilla, sillä Mäkisen pyörä hyppäsi pystyyn kytkimen temppuilun seurauksena ja väkeä lappasi ohi ennen ensimmäistä mutkaa oikein urakalla. Ensimmäisen kierroksen aikana sijoitus kuitenkin parani jo kohtuullisesti ja alkoi taistelu podium paikoista. Tasaista vääntöä riitti koko kisan ja Valtosen ohitus kohokohtana. Maalissa Eemeli Lahti ykkösenä, kakkosena Magnus Collin ja Niko Mäkinen kolmantena. Ville Valtonen jäi lopulta neljänneksi. Piste-ero Valtoseen kasvoi kolme pistettä mutta Collin puolestaan otti kiinni neljällä pisteellä.  

Toisen kilpailulähdön lähtöpaikat määräytyivät edellisen kilpailun parhaimpien kierrosaikojen mukaan ja siten kolmospaikka Niko Mäkiselle. 

Startti onnistui huomattavasti paremmin kuin ensimmäisessä kisassa ja Mäkinen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla kolme, edellään jälleen Lahti ja Collin. Parin kierroksen jälkeen Mäkinen pääsi yllättämään Collinin sellaisessa paikassa, ettei Collin osannut edes odottaa ohitusyritystä. Vielä kerran Collin yritti takaisin kakkospaikalle mutta Mäkinen piti pintansa. Näillä sijoilla tultiin sitten maaliin, eli Eemeli Lahti, Niko Mäkinen ja Magnus Collin. Ville Valtosen oli tyytyminen jälleen nelossijaan. Taas lisää etumatkaa Valtoseen, nyt kuusi pistettä ja Collinin kanssa meni Alastaron osalta puntit tasan. 

Seuraava, kolmas SM-sarjan osakilpailu ajetaan Motoparkin radalla sunnuntaina elokuun 16. päivä. Silloin on taas kaksi kivikovaa kilpailua ja aamulla aika-ajot. Lauantaina treenataan oman porukan kesken. Yleisö pääsee alueelle katsojaksi vain sunnuntaina. 

Superbiken SM-pisteet Alastaron kilpailuviikonlopun jälkeen:

Niko Mäkinen 81 pistettä

Ville Valtonen  71 pistettä

Magnus Collin 63 pistettä

Uusin numero