Niko Mäkinen hyvässä vauhdissa Aragonissa alkuvaikeuksista huolimatta

Torstaina ja perjantaina Mäkinen tutustui Aragonin rataan tuttuun tyyliin kolmen setin verran molempina päivinä. Rata on nopeavauhtinen, eikä missään kohtaa ole aikaa levätä. Pitkät ajettavat mutkat vaativat rengasvalinnoista onnistumista.

Lauantaina oli ensin kaksi aika-ajoa ja vielä päivän päätteeksi ensimmäinen kilpailu. Team Yamaha Stratos -tiimin väreissä kisaava Mäkinen aloitti aamupäivällä ajetut ensimmäiset aika-ajot käytetyillä renkailla, jotka muutaman ”lämmittelykierroksen” jälkeen vaihdettiin uusiin. Miehen ajat paranivat pikkuhiljaa ja lopulta hän nakutti uuden henkilökohtaisen ennätyksen. Sijoitus oli kuitenkin hieman vaatimaton: 25:s yleisessä luokassa ja Open 1000 -luokan kuskeista seitsemäs. Tämä ei Mäkistä tyydyttänyt.

Iltapäivällä keli lämpeni +37 asteen kuumuuteen, eikä Mäkisen aika enää parantunut. Hänen sijoituksensa toisessa aika- ajossa oli hieman parempi, 22, mutta kokonaistuloksissa hän oli 25:s ja Open 100 -luokan seitsemänneksi nopein.

Aika-ajojen yhdistetyt tulokset

Mäkisen osalta lauantain kilpailu alkoi huonolla startilla, mutta hän sai paikattua tilanteen parin ensimmäisen mutkan aikana nostaen sijoitustaan muutamalla pykälällä ensimmäisen kierroksen aikana. Seuraavilla kierroksilla hän ajoi hitaassa ryhmässä löytämättä ohituspaikkaa, ja tämä vaikutti hänen ajorytmiinsä.

– Muutama kierros meni siinä porukassa, pieni jättäytyminen ryhmästä auttoi ajorytmin löytymiseen ja pääsin ohittamaan porukan yksi kerrallaan. Valitettavasti pistekamppailussa mukana olevat kaverit olivat jo repineet yhdeksän sekunnin kaulan ja vaikka loppukierrokset menivät ihan ok, niin maalissa oli vasta 24:s ja Open 100 luokan seitsemäs. Tämä oli suuri pettymys, Mäkinen kertaa.

Aragonissa ajettiin viikonloppuna kaksi kilpailua. Kuva: Niko Mäkisen Tiedotus

Sunnuntain kilpailupäivä alkoi warm up -ajolla, joka meni Mäkisen osalta varsin mukavasti kierrosajankin ollessa kohtuullisen hyvä. Miehen kilpailu alkoi loistavasti, sillä hän otti kauden parhaan starttinsa.

– Ensimmäisellä kierroksella tein nousua kuusi pykälää ja vauhti oli hyvällä tasolla. Ajorytmi löytyi heti ja pääsin oikeasti haastamaan oman luokan kisakuskeja. Valitettavasti kisa keskeytettiin punalipulla kierroksella seitsemän ja siitä mentiin uusintastarttiin.

Uusintalähdössä Mäkisen lähtöpaikka oli 20:s ensimmäisen kilpailun sijoituksen mukaan. Miehen lähtö oli jälleen loistava. Kilpailu oli vain viiden kierroksen mittainen. Mäkinen saapui maaliin yleisen luokan sijalla 19 ollen Open 1000 -luokan neljäs.

Suomalaisen sarjasijoitus putosi kolmanneksi, vaikkakin pahin kilpakumppani kaatumisen johdosta jäikin vähemmille pisteille.

– Eroa jäi vielä seitsemän pistettä, mutta vielä on kesää jäljellä ja kolme kilpailua.

Seuraava Espanjan ratamoottoripyöräsarjan kilpailuviikonloppu ajetaan 8.-9.9. joten Mäkisellä on edessään vajaan kahden kuukauden ajotauko Espanjan radoilta.

– Toivotaan, että tauon aikana päästään ainakin Alastaron SM-kisaan 4.-5.8 ja viikkoa sitä ennen Ruotsin Karlskogaan PM-kisoihin, mutta sen aika näyttää, Mäkinen päättää.