Niklas Ajo kolmanteen ruutuun Espanjassa

Historian nuorimman ratamoottoripyöräilyn Suomenmestarin, Valkeakoskelaisen 15-vuotiaan Niklas Ajon kilpailukausi Espanjan avoimessa mestaruussarjassa, CEV-sarjassa, alkaa lupaavissa tunnelmissa.

Kauden 1999 125-kuutioisten maailmanmestarin Emilio Alzamoran Monlau Competicion tallissa ajava nuori Valkeakoskelainen lähtee kauden ensimmäiseen CEV-sarjan osakilpailuun eturivistä ajettuaan kolmanteen lähtöruutuun oikeuttavan ajan lauantain toisissa aika-ajoissa. Ajon saavutus erittäin kovatasoisessa sarjassa on samalla paras sarjan osakilpailuissa saavutettu suomalaistulos, sillä koskaan aiemmin suomalaiskuljettaja ei ole onnistunut saavuttamaan MM-sarjan jälkeen tasokkaimpana pidetyn CEV-sarjan 125-kuutioisten luokan lähtöpaikkaa kolmen parhaan joukossa.

Huolimatta erinomaisesta aika-ajopäivän suorituksesta, on Valkeakoskella asuva 15-vuotias toisen polven RR-kuljettaja lähdössä huomiseen kilpailupäivään nöyrin mielin, sillä kovatasoisessa sarjassa varaa virheisiin ei ole.

Niklas Ajo: ”Olen tietenkin iloinen eturivin paikasta, se on tässä seurassa hieno suoritus ja kierrosaikakin on ihan hyvä. Tosin minulla on vielä kehitettävää omassa ajamisessani ja koitammekin nyt yhdessä tiimin kanssa löytää hyvät säädöt ja hyvän rauhallisen fiiliksen huomista kilpailua varten. Kolmas ruutu on erinomainen lähtöpaikka, ja nyt se täytyisi pystyä hyödyntämään huomisessa kilpailussa.”

CEV-sarjan avausosakilpailu ajetaan Barcelonan moottoriradalla 17.-18.4.

Uusin numero