Niklas Ajo ajoi MM-pisteille Barcelonassa: 13:s

RBA Racing-tiimin kotikisaan KTM-pyörällään ruudusta kahdeksan lähtenyt Ajo joutui antamaan ensimmäisissä mutkissa periksi neljä pykälää.

Kärkiryhmä pääsi samalla heti kättelyssä karkuun ja Ajo taittoi sen jälkeen 22 kierroksen kisassa matkaa sijoilla 11-19. Ajo oli mukana isossa yhdeksän kuljettajan nipussa, joka taisteli sijasta 11.

Ajo paineli päätöskierrokselle sijalta 16 pystyen vielä pariin tärkeää ohitukseen. Hän jäi voittajasta 19,086 sekuntia.

Kilpailuun voittoon viiletti Hondaa käskyttävä Danny Kent 35 tuhannesosan erolla paalupaikkamies Enea Bastianiniin. Kentin Leopard-tiimikaveri Efren Vazquez oli kolmas tasan kuusi kymmenystä kärjestä.

Voitto oli ovalla itseluottamuksella kärjessä hääräävälle Kentille kauden neljäs. Hän johtaa sarjaa Katalonian GP:n jälkeen jo 51 pisteen erolla Bastianiniin.

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin kuljettajien ykkönen oli jälleen kerran Miguel Oliveira, joka tervehti ruutulippua viidentenä 0,827 sekuntia Kentin takana.

Oliveiran tiimikavereista Brad Binder oli yhdeksäs, mutta Ajon kanssa samassa ryhmässä vääntäneen Karel Hanikan matkanteko päättyi vajaat kolme kierrosta ennen maalia kaatumiseen.

Jules Danilo tuli kylmästi kylkeen ja käsiä levitelleen Hanikan taistelu päättyi siihen.

Kausi jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Assenin radalla Hollannissa, jossa kisapäivä on perinteisesti lauantai.