Niki Tuuli tavoittelee toista MotoE-voittoa Itävallasta

Niki Tuuli avasi MotoE-luokassa parhaalla mahdollisella tavalla saavuttaen historian ensimmäisessä osakilpailussa paalupaikan ja voiton. Kuva: Ajo Motorsport.

MotoGP-sarjan yhdestoista osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Itävallan Red Bull Ringillä. Mukana on myös MotoE-luokka, jossa kilpaileva Ajo MotoE-tiimin Niki Tuuli pyrkii alusta lähtien kärkivauhtiin.

Kuukausi sen jälkeen, kun Niki Tuuli kirjoitti nimensä historian lehdille ottamalla ensimmäisen voiton MotoE-luokan maailman cupissa, vuorossa on Itävallan MotoGP-osakilpailu, jonka yhteydessä nähdään jälleen MotoE-luokan vauhtia.

Kaikkien aikojen ensimmäisessä MotoE-luokan kilpailussa, Saksan Sachsenringillä Tuuli ja Ajo MotoE -tiimi nappasivat paalupaikan liki 0,8 sekunnin erolla seuraavaan. Vahvat otteet jatkuivat myös kilpailussa, jonka jälkeen Tuuli pääsi suihkuttamaan kuplajuomaa korkeimmalta korokkeelta. Avauskilpailun menestyksen myötä tavoitteet ovat korkealla myös Red Bull Ringillä.

66 Niki Tuuli
”Koska tiimimme pärjäsi ensimmäisessä kilpailussa niin hienosti, on tavoitteena sijoittua kolmen kärkeen jokaisella ajokerralla. Pyrimme jatkamaan työskentelyä edellisen kilpailun tapaan. Pyörän setup on hyvä, mutta meidän on tehtävä siihen hieman muutoksia, sillä Red Bull Ringillä on muutamia kovia jarrutuksia. Ratana se on kinkkinen, mutta hauska. Viikonlopun tavoitteena on tehdä mahdollisimman vähän virheitä. Fiilis ennen kilpailua on positiivinen ja tulen antamaan kilpailussa kaikkeni.”

Red Bull KTM Ajo -tiimin Moto2- ja Moto3-kuljettajat palaavat tositoimiin vain viikkoa edellisen, Bron osakilpailun jälkeen. Itävallan GP on KTM:n kotikilpailu, joten tiimin kannalta siihen sisältyy erityistä panosta.

Tiimin Moto2-kuljettajilla, Brad Binderillä ja Jorge Martinilla on hyviä muistoja Red Bull Ringiltä. Brad Binderin tavoitteena on nollata Brnon kilpailun keskeytys hyvällä sijoituksella. Moto3-mestaruusvuonnaan 2016 hän sijoittui Itävallan kilpailussa toiseksi.

Brnossa kolmanneksitoista sijoittunut Jorge Martin puolestaan sijoittui kolmanneksi kahdessa edellisessä Red Bull Ringin kilpailussaan, vuosina 2017 ja 2018. Menestys Itävallassa ei ole vierasta tiimillekään. Viime vuonna Red Bull KTM Ajo Moto2 -tiimin Miguel Oliveira sijoittui Red Bull Ringin osakilpailussa toiselle sijalle.

41 Brad Binder
”Odotan viikonloppua innolla. Kilpailu on tärkeä sekä tiimille että KTM:lle ja pyrin tekemään kaikkeni saavuttaakseni hyvän tuloksen KTM:n kotikilpailussa. Meidän tulee analysoida viime viikonloppuna keräämiämme tietoja ja tehtävä kovasti töitä. Toivottavasti sen avulla voimme saavuttaa positiivisen tuloksen.”

88 Jorge Martin
”Uskon, että Red Bull Ring sopii pyörällemme hyvin. Sitä paitsi aiemmissa kilpailuissani siellä olen menestynyt hyvin. Sekä tiimi että minä teemme lujasti töitä löytääksemme pyörään setupin, jonka avulla voimme olla yhtä vahvoja kuin kesätaukoa edeltävissä kisoissa. Sen perusteena käytämme edellisten kilpailujen dataa ja uskon, että se auttaa meitä myös loppukauden kilpailuissa.”

Red Bull KTM Ajon Moto3 -kuljettajista Can Öncü saapuu Itävaltaan saavutettuaan kaksi MM-pistettä toisessa peräkkäisessä kilpailussa. Lupauksia herättävästi Can Öncü myös kamppaili Brnon osakilpailun kärkiryhmässä suuren osan kilpailua. Red Bull Rookies Cupissa kilpaillessaan Can Öncü saavutti Itävallan osakilpailuissa yhteensä kolme palkintokorokesijoitusta.

Velimies Deniz Öncü ajaa Red Bull Ringillä toisen villin kortin Moto3-kilpailunsa saavutettuaan edellisen viikonlopun debyyttikisassaan Brnossa virheettömällä ajolla kunnioitettavan 18. sijan. Myös Deniz Öncün tulokset Red Bull Rookies Cupin Itävallan osakilpailuissa ovat olleet hyviä, ja plakkarista löytyy kaksi neljättä sijaa.

61 Can Öncü
”Aloitimme kauden toisen puoliskon hyvin ja saavutimme pisteitä toisessa peräkkäisessä kilpailussa. Nyt tärkeintä on jatkaa työskentelyä ja opettelua, jotta kehitys jatkuu. Meidän on kyettävä pitämään hyvä taso läpi koko kilpailun, jotta olemme kilpailukykyisiä myös viimeisillä kierroksilla. Red Bull Ring on minulle tuttu Red Bull Rookies Cupista ja olen saavuttanut siellä hyviä tuloksia. Tämän viikonlopun tavoitteena on tehdä parhaani, jotta saavuttaisin jälleen positiivisen tuloksen.”

53 Deniz Öncü
”Itävallan kilpailun tavoitteena on kehittyminen ja oppiminen. Minun pitää pyrkiä parantamaan kierrosaikojani, jotta paremmat sijoitukset ovat mahdollisia. Pidän Red Bull Ringistä ja rata on minulle tuttu aiemmilta vuosilta. Tämä on toinen villin kortin kilpailuni MM-sarjassa ja tulemme takuulla tekemään kovasti töitä hyvän tuloksen saavuttamiseksi.”

MotoGP-sarjan 11. osakilpailu järjestetään Itävallassa, Red Bull Ringillä 9.-11. elokuuta. MotoE-luokan kilpailu starttaa sunnuntaina klo 11.00 Suomen aikaa, Moto3-luokan lähtö on vuorossa klo 12.00 ja Moto2-luokka starttaa klo 13.20. Kuninkuusluokan kilpailu käynnistyy klo 15.00.

Uusin numero