Nieminen hyvistä asetelmista Hyvinkään SM-motocrossiin

Blackseven Husqvarna SH Racing-tallin Mauno Nieminen ajoi jälleen erinomaisen kilpailun.

Eräsijat 2. ja 4. ajanut Kuusankoskelainen on hopeamitalista vain 15 pistettä ja Suomen mestaruuskaan ei ole kuin 28 pisteen päässä.

Kaksi osakilpailua on vielä ajamatta, joista toinen ajetaan jo ensi viikonloppuna Hyvinkäällä.

– Aika-ajon toinen sija, vain 0,5 sekuntia Matias Vesterisen pohja-aikaan antoi päivälle hyvän alun ja itseluottamus vahvistui. Ensimmäisen erän startissa taisin olla viidentenä, mutta agressiivisella ajolla nousin heti toiseksi. Pysyin hyvin Weckmanin kyydissä mukana, mutta takarenkaan puhjettua piti vähän laskea vauhtia, kertoi 13-vuotias Nieminen.

– Toisen erän startti ei onnistunut ihan nappiin. Ajoin viidentenä ja parin kuljettajan kaaduttua edestä nousin kolmanneksi. Sekoilin vähän kierroksella ohitettavan kanssa ja Weckman pääsi kuittaamaan helposti. Harmittava virhe, sillä olin valmis taistelemaan sijoituksestani EM-sarjan johtajan kanssa. Kokonaisuutena kisa oli taas onnistunut. Sarja jatkuu ensi viikonloppuna mieliradallani Hyvinkäällä ja tavoitteeni on säilyttää asetelmat sarjatilanteessa, jatkoi Nieminen.

Samuli Jokiniemi
lopetti kauden kesken

Kolmatta kauttaan Blackseven-tallissa ajanut Samuli Jokiniemi on purkanut sopimuksen yhteisymmärryksessä tallin kanssa. Syynä on motivaation loppuminen harjoitteluun.

– Todella valitettava asia, kun ajattelee millaisen mahdollisuuden nuorelle urheilijalle pystymme tarjoamaan. Uskomme tallissa pitkäjänteiseen harjoitteluun, joka lopulta tuo menestyksen, se jäi nyt Samulin kanssa kesken. Urheilijan uraan kuuluu menestyksen hetkiä, jolloin kaikki asiat tuntuvat onnistuvan ja toisaalla vastoinkäymisiä, jolloin taas mitataan urheilijan luonnetta voittaa ne ja tulla entistäkin vahvemmaksi. Samulilla on tulevaisuudessa vielä kaikki mahdollisuudet menestyä motocrossissa, ikää on vasta 15-vuotta ja parhaimmillaan asenne harjoitteluun oli erittän laadukkaalla tasolla”, kertoo tallin toiminnasta vastaava Jani Mahlamäki.

Toni Koskinen
palaa kilparadoille

Pitkään loukkaantumisista ja niihin liittyvistä hoitovirheistä kärsinyt Toni Koskinen palaa kilpailuihin Hyvinkäällä ensi viikonloppuna.

Viimeisen kuukauden ajan ajamaan päässyt Kiteeläinen odottaa innolla kauden avaustaan.

– Maltilla täytyy lähteä, ajokuntoni on vielä keskeneräinen, mutta aina kun puomille mennään, niin kaikkeni yritän. Jos loppukauden aikana pääsisi lähelle täyttä ajokuntoa, niin siihen olen tyytyväinen. Silloin pitäisi myös MXJ Suomen Cup sarjassa pystyä ajamaan hyviä eräsijoituksia, reilusti top-10:n sakkiin, toteaa 16-vuotias Koskinen.

Uusin numero