Niemelä taisteli myös selkäkipuja vastaan Adrenalin Arenalla

– Lähdimme jo keskiviikkona Viroon Adrenalin Arenalle harjoittelemaan, aikomuksena saada hyvää treeniä alle ennen viikonlopun kilpailua. Keskiviikko, torstai sekä perjantaina puoli päivää harjoiteltiin, ja hyvältä näytti, kerrotaan CrossiBlogin tiedotteessa.

Perjantain kolmannella ajosetillä kovavauhtisessa vallikurvissa Niemelä kuitenkin loukkasi selkänsä. Tilanteeseen ei liittynyt kaatumista tai mitään muutakaan poikkeavaa, mutta kurvin lopussa selkään sattui kovasti.

– Koska kipu ei iltaan mennessäkään ollut hellittänyt, kävimme varmuuden vuoksi Tarton sairaalassa varmistamassa ettei mitään ole rikki. Selkä kuvattiin ja todettiin että murtumia ei ole, kyseessä on kunnon revähdys.

Tässä kohdassa suunnitelma sunnuntain kilpailun osalta luonnollisesti muuttui täysin. Tiedossa oli, että kilpailuun mennessä selkä ei tulisi olemaan siinä kunnossa että kilpaileminen olisi mitenkään mahdollista. Vaihtoehtoina oli joko perua osallistuminen kokonaan tai käydä hakemassa tulos ja muutama piste.

Niemlä päätti että kilpailuun osallistutaan ja otetaan ne pisteet mitä on otettavissa.

Aika-ajossa hän  lähinnä rullaili, eikä yrittänytkään ajaa nopeaa kierrosta. Yllätykseksi sijoitus oli kuitenkin kahdeksas.

Kilpailussa suunnitelmana oli antaa muiden mennä menojaan ja ajaa 2-4 kierrosta omaa ajoa ja keskeyttää.

Ensimmäisessä erässä Niemelä otti suunnitellusti varovaisen startin ja lähti muiden perään. Muutaman kierroksen jälkeen ajo alkoikin yllättäen sujua hivenen paremmin ja hän ajoi erän loppuun. Sijoituksena oli erän seitsemäs.

Toisessa erässä Niemelä otti jälleen varovaisen startin ja muutaman ajetun kierroksen jälkeen keskeytti.

– Nyt ollaan taas kotona ja selkälihaksen kuntoutus on aloitettu. Ajoharjoittelua jatketaan kun selkä on kunnossa. Kauden 2016 suunnitelmista ja kuvioista tiedotamme erikseen lähiaikoina, todetaan tiedotteessa.
 

Uusin numero