Nässi päätti kotimaan kisakauden tyylikkäästi Motoparkissa

– Molempien Moto3-lähtöjen selvät voitot antoivat mukavan päätöksen kotimaan kilpailukaudelle.

Honda NSF250R-tuotantokilpapyörä ja Nässi olivat hyvässä vireessä molempina kilpailupäivinä. Alastaron kilpailujen jälkeen ja myös viime vuoden kokemuksen mukaan Hondan säätöjä muutettiin perjantain harjoituspäivän aikana ja ajettavuutta saatiin parannettua.

Vastus kilpailussa tiedettiin kovaksi, sillä myös Hondan Moto3:lla kilpaileva Peetu Paavilainen oli voittanut neljä edellistä SM-lähtöä. Lisäksi 2-tahtisella Hondan GP125-kilpurilla ajava Peter Paloranta pisti Nässin todella tiukoille viime vuoden päätöskisassa.

Nässi otti avauskisaan hyvän lähdön ja syöksyi heti kärkeen saaden vedettyä sekunnin eron Paavilaiseen. Paloranta seurasi tilannetta Paavilaisen takana.

Tilanne pysyi samana muutaman kierroksen, jonka jälkeen ero alkoi kasvaa ja oli maalissa seitsemän sekuntia. Ennen maalia Paloranta ohitti Paavilaisen ja ajoi toiseksi.

Sunnuntain pitkässä 14 kierroksen kilpailussa sama kuvio toistui. Nässi meni lähdöstä kärkeen saaden muut pienin eroin peräänsä.

Muutaman kierroksen jälkeen Palonranta ohitti Paavilaisen ja ero kaventui kolmeen sekuntiin Nässiin nähden.

Nässi pystyi kuitenkin kiristämään vauhtia ja ajoi uuden Moto3:n rataennätyksen 1.32,536. Maalissa eroa Palorantaan oli seitsemän sekuntia.

– Tosi mukava päätös kotimaan kilpailukaudelle vaikean alkukesän jälkeen. Suomessakin pitää laittaa kaikki peliin, jos aikoo voittaa, kaikkien vauhdit on nousseet, totesi Nässi sunnuntain kilpailun jälkeen.

Honda CBR500 Cup oli mukana Virtasalmen kilpailussa ja luokka oli myös Nässin ohjelmassa molempina päivinä.

Lauantain kilpailussa Vili Virtanen karkasi heti lähdöstä, eikä Nässi enää onnistunut tätä tavoittamaan. Kolmas maalissa oli Topi Mustonen.

Sunnuntain lähtöön Virtasen tilalle tuli Superstock 600:sten viime vuoden Suomen mestari Ville Kandelin.

Kilpailun alussa kärjessä ajoivat Nässi ja Mustonen johtopaikkaa vaihdellen. Virtanen jäi lähdössä muutaman sekunnin päähän, mutta otti kärkikaksikkoa koko ajan kiinni. Pari kierrosta ennen maalia kolmikko oli jo kasassa.

Kilpailu ratkesi kierroksella ohitustilanteessa syntyneeseen ruuhkaan, jossa Nässi jäi pussiin ja Mustonen sekä ja Virtanen pääsivät ohi ja karkuun. Maalissa järjestys oli Mustonen, Virtanen ja Nässi.

– CBR500 Cup on kehittävä ja hauska luokka. Vaikka Hondaa on vain vähän muutettu vastaavasta katupyörästä siinä on hyvät kallistusvarat, eivätkä kyljet raavi rataa. Renkaat voisivat olla vähän pitävämmät, mutta toisaalta luistot on hallittavissa ja pakottavat valitsemaan ajolinjan tarkasti, Nässi pohdiskeli kilpailun jälkeen.