Myöhänen teki nollat Vuohimäessä ja voitti

Ennakkoarvioinneissa epäiltiin yllätyksiä MP-taidon SM-trialiin. Asianharrastajien ei tarvinnut pettyä, sillä yllärit alkoivat jo ennen varsinaista kilvanajoa.

Timo Myöhäsen MM-alkukauden menestys ei ehkä ole ollut aivan toivottu. Englannin MM-kisaviikonlopun sijasta hän tulikin ajamaan Suomen mestaruudesta Kirkkonummelle.

Jussi Haapasen JGas-motukan moottori taas ei suostunut pyörimään ollenkaan ja Jussi joutui lopuksi turvautumaan ns. kakkospyörään, jonka säädöt olivat aika metsässä.  

A-luokan ensimmäisen kilpailun Tervakoskella voittanut Henry Vierimaa halusi mukaan ”isojen poikien” luokkaan ja siirtyi ajamaan Suomen mestaruudesta Elittiin.

MP-taidon Leevi Lindqvist teki immelmannit lämmittelyssä ja kisa oli sitä myöten käytännössä ohi.

B-luokan, kerhon oma poika, Antti Sirkiällä on lihaskramppiongelmia ja hän tyytyi ulkoiluttamaan koiraansa lauantaina.

Myöhäsen ajoa oli ilo katsella, helppoa ja eleetöntä lauantain aurinkoisessa säässä. Jakso jaksolta ero luokan muihin osanottajiin kasvoi ja etenkin Haapanen oli suurissa vaikeuksissa varamotukan kanssa.

– Koneesta puuttuu voimaa ja kytkin luistaa, täytyy vaihtaa se kierrosten välissä, kertoi Haapanen.

Jyväskylän Jere Karjalainen otti tilanteesta kaiken irti ja ajoi lopulta kisan kakkoseksi. MP-taidon Mika Kivelä täydensi palkintopallin. Luokka muutoksen tehnyt Vierimaa oli neljäs.

Ensimmäisen kahdeksan jaksoa käsittäneen kierroksen jälkeen MP-taidon Ossi Jahn oli hienosti toisena, mutta sitten ajovirheen seurauksena oli matka paikalliseen terveyskeskukseen.

A-luokassa Sami Kymäläisellä oli suhteellisen helppo ottaa voitto Vierimaan luokan vaihdon seurauksena. +40 kuljettaja siirtyi samalla yhteispisteissä johtoon.

Moottoriliiton trial-lajiryhmän vetäjä Tommi Kallio vei voiton. Valitettavasti luokassa oli mukana vain kolme ajajaa.

+40 Tervakosken Oittisten trial-suvun ”vesa” Ilkka Oittinen voitti jälleen ja johtaa luonnollisesti yhteispisteissä.

Tervakosken Jörgen Nylund oli toinen ja MP-taidon Jan Grönholm hienosti kolmas. Etukäteen arvioitui Tervakoski-Kirkkonummi mittelö jäi vielä vierailijoille.

SuperCupissa MP-taidon lupaava nuori Niko Nurmio tyhjensi jälleen kerran sananmukaisesti pajatson.

Nikon isä Ari Nurmio oli aikanaan nuorten Suomen mestari ja hän on tehnyt virheen lupaamalla ”pientä” rahallista palkkiota nolla-kierroksista ja luokkavoitoista. Poika teki mukavan tilin lauantaina.

Kilpailun täydelliset tulokset:
http://www.kymalainen.net/015_kesakuu/2015_SM_2_MPT_Jaksotulokset.pdf

Uusin numero