MV Agusta palaa MotoGP-sarjaan

Ratamoottoripyöräilyn kaikkien aikojen menestynein eurooppalainen moottoripyörämerkki MV Agusta on palaamassa MotoGP-sarjaan. Luokkana tulee olemaan Moto2.

Italialaismerkin suuruuden päivistä moottoriradoilla on jo aikaa, sillä maailmanmestaruudet ovat peräisin vuosien 1954-1974 väliseltä ajanjaksolta. Kaikkiaan se ehti saavuttaa 75 maailmanmestaruutta, joista 38 kuljettajien mestaruuksia ja 37 merkkimestaruuksia. MV Agustalla ajaneista kilpailijoista tunnetuimpia ovat mm. John Surtees, Mike Hailwood, Phil Read ja tietysti saapasmaan suuri sankari Giacomo Agostini.

Radoille MV Agustan tuo Moto2-sarjassa operoivat Forward Racing Team. Vuonna 2009 perustettu talli on ollut mukana Moto2-luokassa sen perustamisesta lähtien eli vuodesta 2010. MV Agustan Moto2-prototyyppi on jo niin pitkällä, että ensimmäiset testit radalla ajetaan heinäkuussa 2018.

Jo MV Agustan legendaarisella omistajalla Claudio Castiglionilla oli unelma merkin palauttamisesta nimenomaan Moto2-luokkaan, ja unelma toteutuu nyt hänen poikansa Giovannin johtaessa yritystä.

Uusin numero