Mustoset loistivat Dingolfingissa – Heikkilä loukkaantui Parchimissa

Dingolfingissa ajetussa kilpailussa varkautelaiset Aki-Pekka ja Jesse Mustonen esiintyivät vahvasti.

Veljeksistä nuorempi Jesse oli kilpailussa todella vahvassa vedossa ja alkueristä kertyi yhden erävoiton ja kahden kakkossijan siivittämänä 10 pistettä.

Semifinaalissa Jesse jatkoi vahvaa menoaan ajamalla toiseksi. Finaalissa suoritus ei ihan onnistunut, mutta kivikovassa seurassa saavutettu neljäs sija on loistava kauden avaus.

– Olen oikeen tyytyväinen. Ajo sujui hyvin, siitä pystyi oikeen nauttimaan. Kalustokin pelasi erinomaisesti, oli kiva vaan antaa mennä, toteaa tyytyväinen Jesse Mustonen.

– Finaali jäi harmittamaan. Kävin kovaa vääntöä de Jongin kanssa ja siinä samalla tuli monesta pyörästä hiekkasuihkut silmille. Näkyvyys hävisi ja se finaali oli sillä taputeltu. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä kisa, tästä on hieno fiilis jatkaa kautta eteenpäin.

Hallitseva Suomenmestari Aki-Pekka Mustonen sijoittui seitsemänneksi jäätyään vain pisteen kuuden parhaan pistemiehen finaalista.

Kilpailun voittajaksi ajoi Saksan Martin Smolinski ennen hallitsevaa maailmanmestaria Hollannin Jannick de Jongia ja Saksan Michael Härteliä.
 
Heikkilä leikkaukseen
 
Jos Mustoset loistivat Dingolfingissa, niin forssalaisen Aarni Heikkilän kauden maarata avaus ei sujunut yhtä valoisissa merkeissä.

Saksan Parchimissa ajetussa kilpailussa Heikkilä kolaroi kilpailun B-finaalin ensimmäisessä kurvissa ja loukkasi olkapäänsä sen verran pahasti, että se vaatii leikkaushoitoa.

Teksti ja kuva: Tomi Nevanperä

Uusin numero