Muistoajo kerää vanhat kilpurit Pyynikille

Tulevana sunnuntaina, elokuun 23. päivä Pyynikinharju muuttuu jälleen moottoriurheilun pyhätöksi, kun Pyynikin muistoajot vievät ajatukset 60-luvulle. Kilpaa Pyynikillä  ajettiin vuosina 1932-1971 yhteensä 34 kertaa. Tällä kertaa kyseessä ei ole kilpailu, vaan muistoajot, jossa vanhoilla kilpureilla kierretään rataa näytösluonteisesti.
 
Muistojen ajoihin on saapumassa 113 kilpamoottoripyörää kuljettajineen, joista kuutisenkymmentä on itse kilpaillut Pyynikillä. Eri merkkejä on edustettuna hurjat 32 kappaletta, ja mukana on todellisia harvinaisuuksia. Tapahtuma järjestetään 60-luvun henkeen ja tunnelma pyritään luomaan ajanmukaiseksi. Rata-aluetta somistetaan aikakauden rekvisiitalla ja tuoreimmat tapahtumaan kutsutut moottoripyörät on valmistettu vuonna 1971.
 
Tapahtumaan otetaan varaslähtö jo lauantaina kello 14.00 Tampereen keskustan Laikunlavalla alkavalla Pyynikin legendojen esittelyllä ja moottoripyörien katsastuksella. Sunnuntain ajotapahtumassa ajetaan yhteensä neljä näytöslähtöä, joista viimeinen on varattu Pyynikin legendoille. Sunnuntain ensimmäinen näytöskierros alkaa kello 11.00.
 

Uusin numero