Mugellon todelliset huiput 357 km/h – ­MotoGP-luokan kuljettajat ovat huolissaan hurjista nopeuksista

ME-lukemat perustuvat sarjaa hallinnoivan Dornan tarjoamiin tietoihin, joille ainakin tehdastiimit viittaavat tässä tapauksessa ajonhanskalla.

Tiimit tukeutuvat ja luottavat enemmän telemetriaansa. Ducatin osalta – kuljettajan nimeä kertomatta – se kertoo siis lukemista 357 km/h.

Hondan tehdastiimissä on toisaalta annettu vahva vinkki siitä, että Marc Marquez ei jäänyt kovinkaan kauas tuosta haipakasta.

Marquez: "Ei tämä show
vaadi 360:n tuntinopeutta"

– Pidän vauhdista, mutta ei show vaadi sentään 360 kilometrin tuntinopeutta. Ei katsoja sitä huomaa, ajammeko 330:a vai 360:tta. Kyllä, olen täysin samaa mieltä, että keskustelu huippunopeuksien rajoittamisesta on käynnistettävä viimeistään nyt, sanoo hallitseva mestari ja tämän kauden sarjaa maksimipistein johtava Marquez.

Yamahan Jorge Lorenzo nosti huolensa esiin jo viime kaudella.

– Lähestymme kovaa kyytiä 360:n rajaa ja käytännössä olemme jo siellä. Me kaikki kuljettajat olemme sitä mieltä, että jotain pitää nyt tehdä, korostaa myös GP-komission tuen puolelleen saanut Lorenzo.

– Tässä lajissa show syntyy sittenkin mutkissa, eikä niinkään suorilla, jatkaa Lorenzo.

Mugellossa 300. GP:n rajapyykin saavuttanut Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi olisi hänkin valmis radakaaleihin toimenpiteisiin.

– Minusta MotoGP-luokan pyörillä ei olisi tarpeen ylittää 320 kilometrin tuntinopeuden rajaa, linjaa yhdeksänkertainen maailmanmestari Rossi.

Hurjia nopeuksia luvassa
heti perään Kataloniassa

Mugello on yksi sarjan nopeimmista radoista ja huiput nousevat siellä ylitse muiden pitkän, 1141 metrin mittaisen suoran myötä.

Kauden seitsemäs osakilpailu ajetaan viikon kuluttua Katalonian GP:n merkeissä Montmelon radalla Barcelonassa.

Marquez tykitti viime vuonna kotiyleisönsä edessä ja melko tarkalleen kilometrin mittaisella suoralla Montmelon uudeksi huippunopeusennätykseksi 342,4 km/h.

Uusin numero