MP 16-messut starttaa ajokauden perjantaina

Tarjolla on ainutlaatuisia ajokokemuksia Euroopan suurimmalla asfaltoidulla sisäkoeajoradalla, esillä kaikki uudet moottoripyörämallit, paljon huikeaa ohjelmaa ja Petrol Circus Custom Bike Show´n upeat rakennetut pyörät.

MP-messuille osallistuu 186 yritystä ja käytössä ovat kaikki Messukeskuksen alakerran hallit. Vuonna 2015 MP-messuilla vieraili yli 55 000 kävijää.

Asfaltoitu koeajorata

Messukeskukseen asfaltoitu  430 metriä pitkä legendaarisen Keimolan radan profiililla rakennettu Euroopan suurin sisäkoeajorata odottaa moottoripyöräilijöitä.

Koskaan aikaisemmin ei ole MP-messuilla ollut  vastaavanlaista koeajomahdollisuutta eikä myöskään asfaltoitua rataa.

Koeajossa on 13 moottoripyörämerkkiä ja yli 30 pyörää. Koeajossa ovat mukana Aprilia, BMW,  BRP,  Harley-Davidson,  Honda, Indian,  Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, Piaggio, Suzuki, Victory ja Yamaha. Koeajon ikäraja on 15 vuotta. Myös kortittomat saavat koeajaa pyöriä. Heille järjestetään ajo-opastusta ja ajettavissa ovat määrätyt pyörät.

Koeajoradalla ajetaan minimotoilla päivittäin harjoitusajoja, jotka huipentuvat minisupermotokisaan lauantaina 6.2. klo 15 ja minimotokisoihin sunnuntaina 7.2. klo 13 ja 15.

Kaikki merkit ja
kuumimmat uutuudet esillä

MP-messuihin osallistuvat kaikki suurimmat moottoripyörämerkit: Aprilia, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, MV-Agusta, Peugeot, Piaggio, Suzuki, Triumph, Victory ja Yamaha.

Messuilla esitellään satoja uusia moottoripyöriä, skoottereita ja mopoja esillä ovat mm. seuraavat uutuudet: Honda CRF1000L Africa Twin, Harley-Davidson Softail Slim S, Peugeot Satelis2 RS 400, BMW R NineT Scrambler,  Kawasaki Ninja ZX-10R, KTM 1290 Super Duke GT, Suzuki SV650, Yamaha MT-10, Indian Scout Sixty, Triumph Thruxton R ja Victory Vegas.

Uusien moottoripyörien lisäksi messuilla on myynnissä myös yli 100 käytettyä moottoripyörää, joista puolet on Harley-Davidsoneja.

Varuste- ja tarvikehalli tarjoaa johtavien alan yritysten tuotteita. Messuilla on myös kamapörssi, jonne kävijät voivat tuoda omia hyväkuntoisia varusteita myyntiin.

Petrol Circuksessa
rohkaistaan nuoria rakentamaan

Petrol Circus Cutom Bike Show’ssa on esillä yli 100 rakennettua moottoripyörää, jotka kisaavat palkinnoista neljässä eri luokassa. Classic-pyöriä on tänä vuonna eniten, mutta hyvin ovat edustettuina myös Custom, Street ja Open-luokkien pyörät.

Näyttelyn koonnut promoottori Japi Åström haluaa tänä vuonna erityisesti rohkaista ja kannustaa nuoria rakentamaan moottoripyöriä. Nuorten rakentamia moottoripyöriä onkin tänä vuonna kaikissa luokissa.

Petrol Circuksesta löytyy tänä vuonna mm. useita seisaaltaan ajettavia moottoripyöriä, rollaattorista rakennettu ja kokonaan puinen moottoripyörä.

Motorheadin Mikkey Dee,
Viikate ja julkkiskisa

MP-messujen ehkäpä odotetuin vieras on Motörheadin Mikkey Dee, joka tulee lauantaina 6.2. klo 16.40 esittelemään Victory moottoripyöräänsä. Esiintymisen jälkeen hän on tavattavissa Victoryn osastolla. Suomalainen Viikate esiintyy lauantaina klo 14.30.

Perjantaina 5.2. klo 16.30-17.00 on julkkiskisa koeajoradalla. Silloin toisistaan ottavat mittaa Amin Asikainen, Amanda Harkimo, Emma Kimiläinen ja Maisa Torppa.

Hurjaa: Stunt Freaks Team
Show ja Diorios Globe of
Death -surmanajoshow

Stunt Freaks Team ajaa koeajoradalla pe 5.2. klo 13.30 ja la 6.2. klo 12.30. Varsinainen Stunt Freaks Team Show on perjantaina klo 19 ja lauantaina klo 17.

Maailmankuulu brasilialainen Daniel Diorio esiintyy ryhmänsä kanssa MP-messuilla kahdesti päivässä pe klo 14.30/18.00, la klo 11.30/15.30 ja su klo 11.30 ja 14.30.

Henkeäsalpaavassa showssa neljä stunt-moottoripyöräilijää ajaa samanaikaisesti surmanajopallossa.    

Miss MP 16 ja
muotinäytökset

Kymmenen kaunotarta kisaa Miss MP 16 -tittelistä lauantaina. He esiintyvät Viivi Pumpasen tuottamassa ajovarustemuotinäytöksessä klo 13.30 ja 16.00. Miss MP 16 -palkitaan jälkimmäisen muotinäytöksen jälkeen.

Muotinäytöksiä on vielä sunnuntaina klo 13.30 ja 16.00, tuolloin esiintymässä mies- ja lapsimallien lisäksi kolme parhaiten sijoittunutta.

Tapahtuman järjestää Messukeskus toimeksiantajanaan Teknisen Kaupan ja Palvelujen yhdistyksen Moottoripyöräjaosto.

MP-messut on avoinna pe 5.2. klo 10-20, la 6.2. klo 9-18 ja su 7.2. klo 10-17. Pääsylippuja MP-messuille voi ostaa ennakkoon ennen avajaispäivää edullisemmin shop.messukeskus.com. Pääsyliput MP-messujen aikana: aikuiset 19 e, lapset (7-15 v.), opiskelijat ja eläkeläiset 13 e, perhelippu (2 aikuista ja alle 16-vuotiaat lapset) 45 e. Kokoaikaranneke 33/23 e. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Uusin numero