MotoGP:ssä jymy-yllätys: Suzukille kärkisijat Katalonian GP:n aika-ajossa

Espargaro pauhasi paalulle tavalla, joka ei jättänyt jossitteluille pienintäkään sijaa. Espargaro viimeisteli uuden ja komean paalupaikkaennätyksen 1.40,546.

Vinales viimeisteli Suzukin upean menestyksen ajamalla viimeisellä vedollaan vain 83 tuhannesosan päähän tiimikaveristaan.

Suzuki teki tänä vuonna paluun kuninkuusluokkaan. Suzukilla on saavutettu paalupaikka tätä ennen viimeksi vuonna 2007 australialaisen sadekelin spesialistin Chris Vermeulenin toimesta.

”Kaikki tai ei mitään!”

– Tämä on aivan fantastista, paalupaikka kotiyleisön edessä!, iloitsi Espargaro.

Paalu irtosi komeasti, mutta kaikkea muuta kuin helpolla.

– Päätin viimeisellä kierroksella, että kaikki tai ei mitään. Olin kaatua viimeisessä mutkassa, mutta tässä sitä nyt ollaan, Espargaro jatkoi ilakointiaan.

Vinales ajaa ensimmäistä vuotta MotoGP-luokassa.

Aki Ajon manageroima talentti tarvitsi sittenkin vain seitsemän mahdollisuutta saavuttaakseen ensimmäisen eturivin paikan.

”Aivan mahtavaa!”

– Aivan mahtavaa! Sunnuntaina on edessä pitkä 25 kierroksen kisa, mutta meillä  mahdollisuudet osoittaa siellä todellinen potentiaalimme, vinkkasi Vinales.

Kolme edellistä osakilpailua voittanut Yamahan Jorge Lorenzo kuittasi aika-ajon kolmannen sijan tasan kymmenyksen Espargaron takana.

– Harmi, että tein viimeisellä nopealla kierroksellani virheen radan alkuosalla ja menetin tuollaiset kolme kymmenystä. Tämä sijoitus on kuitenkin hyvä ja kisavauhti kohdallaan, vahvisti Lorenzo.

Marc Marquez ehti ensimmäisenä ja ennen Lorenzoa sekä Espargaroa alittamaan aiemman paalupaikkaennätyksen. Hän oli mainiossa vauhdissa myös viimeisellä kierroksella, mutta radan neljäs sektori tuotti edelleen tuskaa.

Marquez lähtee sunnuntain kisaan neljännestä ruudusta jäätyään pohjista 0,208 sekuntia.

Lorenzon tallikaveri ja sarjaa johtava Valentino Rossi oli seitsemäs 0,512 sekuntia kärjen takana.

Marquezin ja Rossin väliin kiilasivat Ducatin Andrea Dovizioso ja Hondan Dani Pedrosa.

Uusin numero