MotoGP: Sprinttikisa muokkaa viikonlopun aikataulut uusiksi

MotoGP-sarjan kuninkuusluokassa jaetaan tästä kaudesta alkaen pisteitä sunnuntain kisan lisäksi myös lauantain sprinttikisassa. Se muuttaa koko viikonlopun aikatauluja.

MotoGP-kilpailuviikonlopun uusi aikataulu on vihdoin julkaistu. Kun viime vuonna MM-pisteitä jaettiin 20 MM-osakilpailussa, niin tänä vuonna osakilpailuviikonloppuja on 21 ja kilpailulähtöjä kussakin kaksi, eli yhteensä 42! Lauantain kisa on pituudeltaan puolet sunnuntain ”pitkästä kisasta”, ja myös pisteitä jaetaan noin puolet sunnuntain pisteistä, ja vain yhdeksälle nopeimmalle.

Perjantai

Perjantaina ajetaan edelleen kaikissa kolmessa luokassa (MotoGP, Moto2 ja Moto3) kaksi harjoitusta. Aikaisemmin ne tunnettiin nimellä ”vapaa harjoitus” eli Free Practice (FP1 ja FP2), nyt ne ovat nimeltään harjoituksia (P1 ja P2). Nimimuutos tulee siitä, että perjantain MotoGP-luokan harjoitukset eivät enää ole ”vapaita”, vaan niiden yhteenlaskettujen aikojen perusteella ratkaistaan ketkä kuljettajista pääsevät aika-ajossa suoraan Q2:een ja ketkä aloittavat Q1:stä. Alemmissa luokissa huomioidaan myös lauantaiaamun P3:n ajat Q1:een ja Q2:een pääsyssä. 

Lauantai

MotoGP-luokalla on aamulla 30 minuutin harjoitus (P3), jonka jälkeen vain kymmenen minuutin tauon jälkeen alkavat 15 minuutin mittaiset aika-ajosessiot Q1 ja Q2. Sen jälkeen kuljettajia viedään livehaastatteluihin yleisön eteen, jonka jälkeen ajetaan sprinttikilpailu klo 15.00.

Sunnuntai

Moto2- ja Moto3-luokat eivät aja sunnuntaina lainkaan lämmittelyä (warm-up), mutta MotoGP-luokka pääsee lämmittelemään radalle 10 minuutin ajaksi. Sunnuntain kilpailut ajetaan järjestyksessä Moto3 (klo 11.00), Moto2 (klo 12.15) ja MotoGP (klo 14.00).

Uusin numero