MotoGP-huhumylly käynnistyi: Lorenzo Ducatin puikkoihin?

Janottaako vanha suola? Jorge Lorenzo on yhdistetty varikkohuhuissa Ducatiin ja Pramac Racingiin. Edellisen voittonsa Lorenzo saavutti viime vuoden Itävallan GP:ssä. Kuva: motogp.com.

Itävallan GP:n alla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa käsiteltiin huhuja, joissa Jorge Lorenzo yhdistetään Pramac Racingiin.  

Itävallan MotoGP-osakilpailun alla pudotettiin todellinen huhupommi: tällä kaudella loukkaantumisista kärsineen ja vaatimattomasti suoriutuneen Jorge Lorenzon uumoillaan vaihtavan kaudelle 2020 Ducatiin ja Pramac Racingin riveihin. Asiaa käsiteltiin kilpailun alla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Ensi kauden tallipaikkaansa selviönä pitänyt Jack Miller oli selvästi vaivautunut epäselvästä tilanteesta.

– Luulin, että odotamme vain paperitöiden valmistumista, mutta asia ei selvästi ole niin. Tähän saattaa liittyä jotain, mistä en vielä ole tietoinen, totesi Jack Miller, joka oli odottanut kilpailevansa Pramac Racingin riveissä myös ensi kaudella.

– Uskon, että kunhan Jorge tulee takaisin Malediiveiltä, tai missä hän nyt sitten onkaan, saamme tietää, mitä teen ensi kaudella. Tällä hetkellä yritän vain parhaani, eikä asia stressaa minua. Uskon, että jos jatkan nykyiseen malliin, olen mukana myös ensi vuonna, mutta jää nähtäväksi missä, Miller totesi.

 – Viimeinen, mitä olen kuullut, on että tiimi oli laatimassa budjettia, sillä ymmärsin, että minä ja Pecco [Bagnaia] olisimme saamassa vuoden 2020 pyörät, joten olimme kärsivällisiä, mutta katsotaan nyt. En ole keskustellut tästä huhusta lainkaan, mutta nyt olen saanut ymmärtää, että niissä on jotakin perää. Tiedän, että Pramac haluaa pitää minut, joten nyt meidän on selvitettävä, mitä sopimuksen syntymiseksi vaaditaan. Olen erittäin tyytyväinen tiimiin ja haluaisin jatkaa. Se on ensisijainen tavoitteeni, mutta jos se ei onnistu, on katse siirrettävä muualle, ja Lorenzolta mahdollisesti vapautuva paikka Hondalla on oikeastaan ainoa vaihtoehto, Miller summasi.

Lorenzon tiimitoveri Marc Marquez suhtautui huhuihin epäilevämmin.

– Jorgella on vielä vuoden sopimus Hondan kanssa. Jorge on Jorge, ja hänen mukaansa hän ei ole erinomainen kuljettaja, vaan mestari. Jos hän on mestari, on hänellä nyt käytettävissään mestaruuspyörä, joten hänen olisi palattava ja osoitettava potentiaalinsa Hondalla. Hänen egonsa ja kunnianhimonsa tietäen hän varmasti yrittää tehdä niin, sillä muuten hän ei pääse tavoitteeseensa. Jos HRC:n kanssa aloitetaan projekti, se tehdään, koska tavoitteena on voittaa kilpailuja ja taistella maailmanmestaruudesta, pohti Marquez.

Myös Valentino Rossi pyrki hillitsemään kiivaimpia huhuja.

– Ducati-huhujen kuuleminen yllätti varmasti kaikki. Tulosten valossa asia kuulostaa jollakin tavalla järkevältä, sillä Jorgella on ollut paljon ongelmia Hondan kanssa. Viime vuonna hän oli vahva Ducatilla, ja kaatojen tai muun epäonnen jälkeen hän palasi nopeana. Siinä mielessä asiassa voi olla perää, Tohtori totesi.

– Uskon, että hän pystyy ajamaan myös Hondalla. Ehkä hänen pitää muuttaa jotain pyörässä, mutta siinäkin suhteessa hän oli todella epäonninen, sillä hän loukkaantui flat track -pyörällä ennen ensimmäisiä testejä. Se oli katastrofi, sillä hän saapui testeihin loukkaantuneena. Kaudenalustesteissä saa ajaa kuusi päivää ilman kilpailuviikonlopun paineita. Kilpailuviikonlopun aikana kaikki on vaikeampaa, sillä aikaa ei ole, vaan on ajettava täysiä. Lisäksi hän on loukkaantunut enemmän jokaisen kaadon jälkeen. Tilanne on vaikea, mutta hänellä on tehtaan Honda, ja uskon, että hän voi olla sillä kilpailukykyinen, mutta se vaatii aikaa, Rossi pohti.

Myös Cal Crutchlow’lla oli sanansa sanottavana Lorenzo-huhuihin.

– Mistä te keksitte näitä juttuja? Ihan oikeasti, tämähän on kuin saippuaoopperaa. Kotona meillä näytetään saippuaoopperaa, jonka nimi on Eastenders. Tämä on juuri kuin Eastendersistä, nauratti Crutchlow paikallaolijoita.

Edellisen voittonsa Lorenzo nappasi viime vuoden Itävallan GP:ssä Ducatilla. Red Bull Ringillä on ajettu MotoGP-kilpailuja vuodesta 2016 alkaen, ja joka vuonna voittoon on ajettu italialaismerkin pyörälle. Lorenzon lisäksi voittoisia Ducati-kuljettajia ovat olleet Andrea Dovizioso vuonna 2017 ja Andrea Iannone vuonna 2016.

Uusin numero